Tuesday, September 27, 2011

Percaya ada hikmah di sebalik kejadian itu..

Pukul 1 pagi...tetiba terpikir pasal hikmah disebalik kejadian..terus lana rasa nk menulis...

Pernah lana dan hubby mengalami masalah kewanganyang serius..seblm lana kawen dgn hubby la kan...hubby penah bukak cc, share dgn kawan dia...memang bisnes rancak...tapi bila ditutup utk penaiktarafan cc,macam2 hal dan masalah terjadi...

Rupanya ada kes penggunaan kewangan oleh rakan seperniaganya...so timbul pelbagai konflik ctu,dan hubby kehilangan sejumlah wang yng banyk gak la...

Mula la dia tensen xdak duit nk kawen dengan lana..lana pun mmg la rasa tensen sekali huhuhu..

Pastu lana bgtau kt hubby "kalau abg xbukak cc tu,mesti xdak masalah ni kaaan?"..

tapi hubby jawab"kalau xbukak cc ni, abg tak la berjumpa dengan b"

aa la hahaha lana n hubby brrjumpa di chat room yahoo messenger..masa tu cc hubby baru ja bukak lagi...customer pun tak ramai..so dia menghabiskan masa jaga kaunter cc dgn melayan chat room...dari ctu la kami berkenalan hehe...klu tak mesti lana kawen dgn org lain hahaha...

See, setiap kejadian ada hikmahnya...lana bersyukur dapat suami mcm hubby, wlaupun kitaorg berjauhan...xpa, ada hikmah disebaliknya kaaan ^^
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 orang yang tak busy ^^:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

yup ,. zana percaya setiap yang berlaku ,. pasti ad hikmah nye ^^

sweet la kak =)

http://syazanasani.com

Mama Gee said...

mama sedang mendidik dan memujuk hati supaya menerima segala qada dan qadar Allah...ya setipa kejadian itu ada hikmahnya...

maybe bukan skrg kita nampak apa hikmahnya....

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...