Saturday, July 24, 2010

Ice Room di Bandar Baru Bangi (BBB)

Latest update 7 hb 11, sila baca entry ni yer kawan2 huhuhu...

Salam n hi all ^^...Klah stop la sat na bercerita pasal Hari-hari bahagia aku tuh...nanti aku sambung lain...(sebenarnya aku dah cemuih (jemu) dah ahahaha)

Ok2, meh aku cita pasal ice room atau dalam bahasa melayunya bilik ais hehehehe..Menatang apa Ice Room ni? Haaaa kalau hampa nk tau, Ice Room ni nama untuk restoren aiskrim la...tapi ada ja dia jual benda2 lain, mcm chicken chop, fries, nugget, crunchy dumpling dan mcm2 lagi la...tapi speciallity Ice Room ni of coz la aiskrem kan...


Ha, tengok saja pada rupa restorennya, pasti menggamit pelanggan hehehehe...



Dan inilah rupa aiskrem itu...dia aiskrim yang di kisar seperti ABC (ais kacang), pastu di letak sos blueberry (sbb aku mintak flavor blueberry ^^) Harganya boleh tahan mahal tapi berbaloi la kot RM7.90, dua orang makan pun boleh....banyak kot kan...


Dan seterusnya mari melayan gambar2 di dalam Ice Room hehehe..Ini Ihsan, hero kak ziera...aaaaaaa geram la budak comel ni, like my nephew ^^


Tengok background tuh, cantik kan ^^..model pun boleh la ahahaha


Landing2 kt As ni...tidoq pun besh bila dh penat hehehe ^^


Nanti aku nk order yang ni lak la hehehe ^^


Yeay, eskrem dah smpi ^^...ouhh tetiba rasa nk makan eskrem lak mlm2 buta ni aaaaish...

eh2, lupa lak nk bgtau lokasi Ice Room ni kat mana...Yang aku pi ni, kt Bandar Baru Bangi, sederet dengan rumah kedai yang baru bukak di situ, dekat jugak dengan PKNS Bandar Baru Bangi. Dia ada lagi cawangan Ice Room ni, kt Nilai, kt Ampang, lagi kt mana ntah, lupa dah hehehe

p/s : dalam tengah mencari parking kt area Ice Room tuh, aku ternampak restoren Tat Nasi Ayam, dengan ayatnya " nasi ayam paling sedap di Alor Star" ya kawan2, Tat Nasi Ayam ni memang sedap di Aloq Staq, tak sangka ada cawangan kt Bangi ni, cayalah ^^

6 orang yang tak busy ^^:

*loue me* said...

cam sedap je ice cream tu

Zairie Husin said...

nak kene pegi nie.. hehe

my recent post:
0h!tidak.. kenapa zairie tukar header?

Anonymous said...

Tgk cam sgt sedap...
Saudari dah confirm ker kedai 2 ader sijil halal or x??
Kalo ader sy pn nak g....huhuhu

Ogy said...

nk tlg jawap kat anom tu ~ rasanya pernah kuar kat majalah, tuanp unya Ice room ni melayu....

Lana...kenapa tak ajak mama pi sekali...huaaaaaaaaaaaa

ro21 said...

ice room ni franchise
yg kat nilai tu taukey dia cina
yg kat damansara tu owner dia melayu & halal
yg kat bangi ni pun rasanya owner dia melayu, datin apa ntah.

butique4u said...

wow sedap nyer...
mmg teringin sgt nak gi tp takut kedai tu cina punya....
status halal ada tak?...hohoho

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...