Sunday, July 4, 2010

Alhamdulillah - 11 Jun 2010 dalam sejarah hidupku

Alhamdulillah....Pada 11 jun 2010, Jumaat bertempat di Masjid Alor Pak Ngah, akhirnya aku bergelar isteri kepada suami ku Mohd Firdaus Ismail...Syukur kepada Allah...

(sorry lambat buat entry ni, minggu depan dh cukup sebulan kami bernikah ahahaha)..Ok, jom la tengok2 gambaq nak? hehehe


This my dua pupu (anak my cousin) nama dia nurul iza...dia adalah orang yang banyak membantu aku seikhlas mungkin, sanggup tidoq lambat sebab menolong keja2 di rumah aku...ekceli rumah kami bersebelah saja, jerit panggil nama pun boleh dengar dari rumah aku hehehe...thanks beb, hang banyak tlg aku...dan umoq kami adalah sama, lahir di bulan mei juga ^^...dan dia juga bakal berkahwin pada 15 hb 9 ini, Insyaallah aku tolong hang balik aaaih ^^...iza gak memerangkap juru pakai tudung kt aku hehehe...sangat kemas..hari nikah, hari kenduri belah perempuan dan lelaki, dia la yg tolong pakaikan tudung dan veil tuk aku....org lain aku xcaya hehehe....
And this my sister, my older sister...beza umoq kami 8 tahun, last kenduri kt umah kami masa kenduri akak aku la, iaitu 9 tahun yang lepas ahahaha...and she also my makeup artist (bidan terjun)...tengok, akak aku kalut makeupkan aku, sampi diri dia sendiri tak sempat nk makeup hehehe....thanks kak, banyak tolong cek ^^

And now, this is my mr somi hehehe...dia suh aku tulis lam hp dia my hubby, agagaga yela2, konon2 romantis la tuh hehehe...tengok, nampak saja dia mcm rilek, tapi sebenarnya, dia minum air pun, pegang botol terketaq2 ahahaha..

hubby ku ini, dua kali akad nikah..sebab tok imam tak dengaq+nerves dia tuh...lagipun menurut hubby, dia kata, dia dh hafal akad nikah yg panjang cthnya mcm ni " aku terima nikahnya rabiatuladawiyah bt harun dengan mas kawen bla bla bla" sekali, tok kadi suh buat yang pendek saja iaitu " aku terima nikahnya bagi diriku seperti yang di sebut" ha! mcm tu ja tau, mau la kawan tak gelabah kan...neway, buat dua kali, lagi jelas kan yunk, lagi bagus, benda ni tak elok buat cincai2 saja kan...b terima yunk seadanya, xkisah la akad nikah 2 kali pun, janji dah berjaya miliki b hihihi(harap2 korang tak muntah wakakaka)


my hubby munchy tgh sign surat"geran" hehehe...dia kata signature dia berubah2, xsama pun, kalau sign pada cheque, memang kena tendang la ahahaha...

and now my turn ^^...hihihi, banyak jugak ooo kena sign, aku pun tersilap, sampi pi sign kt ruangan abah punya hehehehe...

aku suka baju mak sedara aku buat ni walaupun kainnya senteng hehehe....thanks nyang ^^

dan upacara menyarungkan cincin...ada ka hubby munchy aku ni nk pakaikan pada jari telunjuk!! adeeeh laaa....bukan dia buat lawak, tapi dia memang tak tau ahahaha...


cincin yang my hubby munchy pilih sendiri...b suka la yunk ^^


my hubby munchy kata, xleh la nk cium sebab hidung kembang sangat terkena tudung lol ahahahahaha...

"abg tulis ja la ucapan apa2 pun" hihihihi


wit my family...lot of love mmmuah

adikku, yang bakal mengikut jejakku jua...bila? jeng jeng jeng ^^

Alhamdulillah..selesai sudah...

5 orang yang tak busy ^^:

cik ieza said...

congrates dear =)
smoge berkekalan smpai nak cucu eee

lady sue said...

tahniah ruby... semoga perkahwinan yang di bina berkekalan dunia dan akhirat... amin..

dilla said...

wahhhhhhhhhh.. akak dh kawennnnn~~~ tahniahh.. semOga bahagia ke akhir hayar & sentiasa diberkati olehNYA sepanjang perjalanan didunia ni! :) skee tgk org kawennn.. hehehe...

Matjoe said...

Congrat sis.

rancang kewangan bersama suami. moga dimurahkan rezeki dikurniakan zuriat

~ miss femme fabulosity ~ said...

Itu lah.. byk ngat nak kena sign. Naseb baik tak sign kat bahagian tok kadi punyer :))

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...