Monday, May 31, 2010

Congratulation My Sis ^^

Khamis lepas (terpaksa la aku cuti) adik aku yang no 3 tu konvo...Tahniah Nur Shyda Harun!!!, konvo kali kedua la ni, kali ni tuk degree lak...dia amek kos akaun, la ni keja kt kilang ayam kulim...tapi bukan la dia dok proses ayam kan, jaga akaun la ahahaha....

Kalut jugak la pagi khamis tu, notebook aku wat hal lak, ni sebab ada hardware install x betul dalam notebook,(nk install oracle 10g portal punya pasal la tuh huhuhu) xleh nk shutdown, asek tekan restart ja, abeh la rosak ram, last2, aku balik umah aku pagi khamis tu, amek cd install suma2...memang xdak mood la aku aritu....dah janji dengan adik aku nk masuk dewan dengan mak, tapi aku xsempat nk iron baju, pakai jeans ja...sorry dik, aku memang xdak mood langsung huhuhu..last2 akak aku la yang masuk....

Masa kuar rumah, aku siap bawak laptop segala bagai ni, ye la, nk tuggu konvo abeh lama kot, dah la uitm tu satu malaysia ada huhuhu...so dengan harapan bawak laptop dgn xternal hdd, segala cd2, leh la aku menyelesaikan notebook yang bermasalah di sana....sampai terlupa bawak camera, teringat pun dh suku jalan, nasib baik xpi jauh lagi, patah la balik huhuhu....

Sampai di tempat konvo, macam biasa la kena naik bas nk ke dewan konvo sana..dalam bas tu ada la kawan2 adik aku..yang beshnya, depa kata aku ni adik, adik aku tu kakak aku ahahaha, besh2 ^^...sampai ja aku pun mengusha2 bunga2 yang di jual di situ bersama akak aku...gila la, sekuntum sepuluh hengget, kena pandai cari, paling murah pun sekuntum rm5 huhuhu...last2 jumpa gak yang cantik tuk adik..tapi akak aku je la beli, aku pokai (simpan tuk kenduri nnt huhuhu)

Terjumpa la farah dengan alongnya...dah agak mesti jumpa punya la, pi mai pi mai tang tu gak hehehe....

Pas mak n akak aku dah masuk dewan, aku pun mula mencari xtension(eh betul ke eja ni, ,xpa la sbb aku tension kan ahahaha), konon2nya leh la transfer data lam xternal hdd pastu format, sekali xdak la xtension, ada pun kt booth orang, malu lak aku nk pi tumpang kan...last2 aku lepak kt surau, sambil berbekalkan bateri yang ada, aku transfer data....ok la gak....

Majlis konvo abeh dalam kul 5 gak la huhuhu, penat menunggu, yang aku xleh blahnya, budak2 yang jaga dewan tu, xbagi aku masuk sbb pakai jeans, pdahal dewan tu bukan ada naib canselor pun, dewan tambahan je pun, mak n akak aku pun tgk adik aku amek scroll melalui skrin gak, apaaaraaaaa pulun lebih aaaaih, orang dh kuar dari dewan pun, aku xleh masuk lagi, kedekut piang!!!

Pas dah abeh suma, wajibla sesi bergambar...agak suram konvo kali ni, sebab cara pengurusan tu terlalu sistematik la konon, tapi menyusahkan ada la huhuhu...dan abah aku xdapat datang, sebab sibuk menabur benih padi di sawah...xpa la abah....

Ok, dah la, xlarat nk beletiaq lagi, jom cuci mata...ha gambaq ni hasil dari sony W380...puas ati gila ^^....(kualiti gambar terpaksa dikurangkan supaya cepat upload ke blog ^^)


Cantikkan bunga tu...aku suka, kan besh kalau buat bunga pegang masa kenduri nnt ^^


My mom n my sis ^^


Tembam2 wahaha, yang penting aku nmpk muda dari adik aku kikiki

Akak aku kata, anak beruang, ces2...anak beruang yang cute ahahaha


Ni lak kakak beruang dan adiknya ahahaha :D

My sis n her frens


1 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...