Wednesday, April 29, 2009

Hurm mana satu erk

korang.....aku nk start diet bebtul balik nih...
awal bulan satu retu, aku dh diet minum jus kurma genius nih...ok gak la...ada gak perubahan kt aku...harga pun x mahal...sebotol lam RM33 jer tuk 2 minggu....

tapi yang jadi masalah kt aku skrg nih, aku minum jus ni, aku jadi lapar, bkn sbb aku minum aku lapar, taaaaaaaak...minum jus ni dua sudu pagi, pastu mkn tgh hari nasi sket jer, pastu seblm dinner minum jus ni plak...aku xtahan...lapar gak la time tuh..

atau aku amek balik herbalife??? herbalife agak mahal la.....RM3++ untuk 2 minggu or ke 3 minggu..memang berkesan...tapi aku takut aku leh beli time hanya dpt bonus jer....klu jus kurma tuh, xdpt bonus pun aku mampu nk beli....

tapi...sekarang ni, aku xlalu nk makan...pagi jer tak tau nk sarapan apa...kdg2 minum nescafe jer...tgh hari aku amek nasi sket ja, satu senduk, xlarat dah nk dgr org kata "lor, sikitnya nasi" ahahaha...tu pun cukup dh utk aku....aku ingt mcm nk amek jus kurma tuh jer la...duit lebih leh simpan lam ASB hehehe....
memandangkan sekrg dh ada blender, aku ingt aku nk buat jus buah2an hari2 bawak mai opis...at least bila aku lapar, aku leh minum jus...klu buah epal, serius aku xlalu nk mkn...so buat jus je la ek....apa suggestion korang??

4 orang yang tak busy ^^:

QueenWizza said...

ruby,
i cadangkn u minum jus kurma tu je.
pastuh kalo lapar u mlm2.. mkn la buah.. xpun mkn roti gandum penuh.
2 keping pun dah kenyang.

yg penting seimbang la.. ok? herbalife ni kalo u bebetul da nk kawen bru u minum hehe.
skang ni ilex dulu.

pastu jgn lupa sapu pati halia tu. i pun nk bli bln ni. hehe..

slmt berjaya(ceyy..mcm ape je ;p)

LanaBusyBee said...

ha tu la kan wiza...ekceli, ruby dh beli dah pun jus kurma tuh hehehe...herbalife ni dekat2 nk kawen br amek agagaga...betul gak tu kan...ok2, tq wiza, yeeeay selamat berjaya tuk wiza gak, menempuh alam baru ^^

Alyda Ali said...

minum jus kurma tu nampak perubahn sgt ke ruby...akak pun kena kurus blk ni sbb raya nak pakai kebaya whahaha...tp tak tahu nak mkn apa benda dh...nak try jamu mak dara la lak...jamu tu pun leh kurus...klu awk kena mkn yg anak dara punya la hehehe

LanaBusyBee said...

boleh, tp lmbt la...kwn sy dh try,mmg berkesan gak, yg penting disiplin diri huhuhu...sy ni ikut perasaan,kang nk mkn, mkn jer huhuhu...wahah jamu per lak dah akak? hehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...