Monday, October 3, 2011

Lie To Me - Kdrama

Lana kembali lagi!!! dengan review drama korea "Lie to me" ^^ lana rasa kan nk buat satu segmen khas review drama korea ni ha..sebab cita yang xbesh pun lana layan jugak, dah nama hobi kan hahaha....
Drama ni di bintangi oleh heroinnya Yoon Eun Hye.. dia pernah berlakon dalam drama Coffe Prince (drama ni pun lana xabeh tgk lagi huhuhu), Goong, (yang dh abeh, besh!!), Take care of young lady (pun besh), personal taste dengan lee minho (yang ni lana x tgk lagi) dan banyak lagi la dia berlakon...

Heronya plak, Kang Ji Hwan. tak berapa besh sangat hero yang ni..tapi layankan aja, memang watak dia sesuai ja dalam cerita ni......

ok, cerita ni mengisahkan Gong Ah Jung (Eun Hye) seorang kakitangan awam di jabatan pelancongan di korea la kan, xkan malaysia lak hahaha....dia ni umo dalam 30 (kalau tak silap lana la dlm cita ni), tapi belum berkahwin lagi...so bila dia terjumpa dengan roomate dia (di mana roomate dia ni bercinta dengan senior yang dah lama dia minat, sian kan ah jung) dia pun tipu kata dia dh berkahwin...cuma dia xbgtau dgn sapa dia berkahwin...

nak di jadikan cerita, mcm mana ntah (ha ni korang kena tgk sebab lana dah lupa hahaha) dia boleh ter bagitau yang dia kahwin dengan hotel manager (Ji Hwan). so kisah dia semakin complicated bila dia terjumpa dengan bekas tunang hotel manager tu dan juga adik hotel manager tu...

apa yang buat lana tertarik nak tengok cita ni, nk tau kesudahan mcm mana dia dok tipu kawan baik dia..serius kawan baik dia tu annoying gila, geram ja tengok...kawan baik dia tu dulu dah la couple dengan senior yang dia dh lama aim, pastu dok jeles lak dengan Ah jung, sampai jatuh sakit jeleskan Ah Jung huhuhu...hish geram2...

Ah Jung n Ki Joon ^^

Romantic ooowh ^^

so kesudahannya korang kena la tengok sendiri hehehe...memang lana recomended korang tengok cita ni...memang besh ^^...
 
p/s : sekarang lana tengah layan cerita marry me mary....heroin comel, tapi xbesh sgt, nasib baik hero ensem n jambu hahaha...nanti lana review cita tu ek bila dah abeh tengok ^^...



all picture credit to http://www.koreandrama.org

3 orang yang tak busy ^^:

seli said...

yang, personal taste bukan YEH berlakon heroin die lain.
sy lg best tau tgk citer ni 1st n 2nd epi. pastu tetiba bukak balik tv tgh tayang 2nd last n final epi. haha kire dah abih tgk la tuh kan

lady sue said...

dah lama tak layan drama korea.. time u dulu best.. layan korea ramai2.. heheheh..
ruby check my shaklee blog.. http://almarivitamin.blogspot.com

Ji said...

oo suke tgk korean drama ^^
(Personal Taste heroin die Son Yeh Jin yg blakon dlm A Moment 2 Remember,The Classic, My Wife Got Married seme tu..)

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...