Sunday, October 2, 2011

Jalan-jalan Muzium Negara dengan Abg Leman ^^

Cerita ni cerita lama, tapi nk gak update supaya jadi kenang kenangan hehehe...

Time ni lagi 3 hari nk puasa...Hubby munchy a.k.a abg "Leman" mai KL..kononnya nk menyambut bulan puasa dan berbuka puasa bersama isterinya la kan hehe...

Selama 3 hari memang maaaaakn je la kejanya....3 hari berturut2, makan makanan yang berasakan kambing, lamb chop la, nasik arab la, pastu lamb chop balik hehehe....

so entry kali ni makan nasik arab di Restoren Al.Diafah Sri Petaling...

tengok deko dalam restoren ni, mcm dalam istana owwwwh....ceh macam la hang ni penah masuk istana kan lana kekeke....orang xdak, sebab restoren ni di tempah khas untuk lana dan hubby ja, percaya x? kekeke...ceh ingt cerita korea ka nk tempah2 bagai hehehe....

air yang kitaorang order, arabic tea...ala air teh yang ada papermint, tu ja pun, kecik ja gelasnya, tu pun harga rm10 huhuhu....
hubby witgh kabsha lamb dia....masin...xsedap pun huhuhu...
dan ini lana punya, mandy chicken bbq hehehe...of kos la sedap hehehe...

lepas dah makan, perut dah kenyang, so suka hati la nk berjalan2 kan...lana nk bawak hubby g ikea, nk pi beli barang sket.....otw ke sana, lalu ikut jalan istana, pastu sure la lalu ikut muzium negara kan....dah lama hubby menyimpan hasrat nk pi muzium (ye la, setiap kali balik kg, lalu kt tepi muzium, hubby pernah request nk pi muzium) bawak je la...since lana sendiri pun tak pernah sampai muzium hahaha....

sampai sana, bergambar je la kan kejanya hehehe....

xdak la apa yang menarik sangat kan...ala, dah tua2 ni, biasa2 je la rasanya....kalau budak2 sekolah seronok la kot kan jalan2, kenal sejarah malaysia....
  
yeeehaaa saya angkasawati lanabusybee ^^
dan saya angkawan leman ^^
piala apatah, lupa dah hahaha.... 

bergambar dengan hang tuah...mcm tu ka rupa hang tuah ek? xla kot kan hehehe.....
ok, itu sajala kan untuk kali ni...masa berdua ni la nk jalan sepuas2nya pun...nk g tgk wayang ke, masa skrg ni la kan...nanti dah bertiga, berempat, berlima dah kena berjala2n kt tempt lain plak hehehe...ntah2 datang cni semula masa dah ada cucu cicit kot kekeke.....

2 orang yang tak busy ^^:

Emma said...

pi Muzium, Terbaek!!!!..kita kena hargain khazahan negara yang tak ternilainya...kami dah sampai sana, muzium shah alam juga kena mai.

Mama Gee said...

lama berzaman tak masuk muzium negara ni.....

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...