Tuesday, August 2, 2011

Sebab tu la tunang tak boleh dihebohkan..

Aku ni,lama menyepi,ada orang rindu x? Haha..busy beb busy..busy layann leman hahaha (pssst pasai leman nanti aku crita lain entry ek hehe)

ni aku nk cita pasai tunang- tunang ni...ms umo aku 24 thn,ada seorang opismate aku ni bertunang..dlm sebulan dia tunang aku baru tau..rasa mcm geram gak la kan,awat dia tak bagitau aku kan...padahal meja kami ni sebelah menyebelah ja..tapi my boss ((skrg dh jadi xboss dh) dia yang bgtau,dalam Islam,kalau bertunang tak boleh di heboh2 kan..lagipun bertunang saja..adat orang kita..tapi kalau kawen baru kita kena hebohkan..

Oooooooo baru la aku paham..sampai la aku bertunang,aku xdak pun buatt grand2,ala kadar saja...kawan2 pun tak jemput,just bgtau pada bff saja...

So now akuu lebih faham napa kalau tunang tak patut dihebohkan

1.kan baru tunang saja..belum laagi jadi milik sesiapa pun

2.Tunang mana leh pegang2..kalau nk pegang kawen laaaa

3.sebab dugaan tunang ni sgtlah berat..sbb tu tunang tak patut di hebohkan..

4.Masa bertunang ni la banyak gngguan,sebab ada manusia jenis suka sakit kan hati orang "alaaa baru bertunang,sedangkan yg kawen boleh bercerai, xdak hal la kalau aku kaco tunang dia pun"...see manusia Phd huhuuhu...

Tapi sebab paling utama tak perlu dihebohkan adalah takut gangguan orang luar..kn elok kawen ja terus kan..tunang tu adat saja..kalau dah tak jadi kawen,putus tunang, dah membazir kan...

So kesimpulan,kita kena redha apa yang kita ada,jangan terlalu menjaja kisah orang yang belum pasti menjadi soulmate kita ceeewaaah ^^
Published with Blogger-droid v1.7.2

2 orang yang tak busy ^^:

Diana @ bilakukatacinta said...

ni mesti ada sangkut paut ngan gossip terhangat dipasaran la ni..

ChibimarukO said...

aku sgt2 bersetuju!sb masa aku pas bertunang last year..family sebelah laki2 yg agak lebih ilmu agama dh pesan jgn heboh2 atau nak post2 gambar tunang dlm fb..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...