Wednesday, July 6, 2011

Sangat sedey (T_T)

walaupun hari ini wednesday, tapi arini no wordless, tapi ada entry...

Korang bayangkan, aku duduk jauh dengan suamiku..dua minggu sekali baru jumpa..kadang2 3 minggu sekali, kadang2 sebulan sekali..tengok pada keadaan kewangan....suamiku bukan orang kaya, aku pun jua begitu...tapi kami bersyukur dengan kehidupan sekarang..bukan bermaksud kami hendak hidup macam ni ja selama-lamanya, taaaak...kami ada masa depan kami...tapi tak perlulah di ceritakan di sini...

selalu orang tanya pada aku...dah mengandung ka? dah setahun kawen kan? tak mengandung lagi? aku takde la stress pun dengar soalan mcm tu..dah biasa...sedangkan kawan2 yang tinggal serumah dengan suami, bertahun2 tak di kurnikan zuriat lagi, apatah kami suami isteri yang duduk berjauhan ni? mungkin belum ada rezeki...aku berusaha dan berdoa..dan aku aku percaya Allah menguji kesabaran ku ini....


macam mana dengan orang yang duduk jauh dengan suami, tapi dah mengandung? korang tahukah dia tanggung sakit(morning sickness) sorang2...tanpa suami di sisi..rasanya tu lagi perit..itu pun Allah uji kesabarannya dengan cara sebegitu..


macam mana pulak dengan anak-anak muda yang ber"gembira" di malam merdeka dan perolehi anak luar nikah? senang ja kan dapat anak, tak payah kawen pun dapat anak, tapi berdosa ya..Allah berikan petunjuk pada derang sebegitu....


hari ni bertambah sedih apabila aku membaca kisah adik ipar penulis blog ni...rasanya ramai yang dah tau kot...dia baru setahun kawen, dan ada anak kecil tapi..dugaanya sangat besar....korang boleh baca pada link kt bawah ni yer...seriously aku dah tak leh tahan lagi air mata mengenangkan nasib dia sekeluarga...kiranya aku yg berjauhan dengan suamiku ini, tak la sehebat dugaan seperti mereka..suaminya sangat tabah... http://miera301.blogspot.com/2011/06/update-norma-2nd-cycle-radiotheraphy.html..

Kalau sapa2 yang bermurah hati, bolehlah mendermakan Norma ni untuk rawatannya...Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segala2nya....

3 orang yang tak busy ^^:

eKa said...

sedih sgt kan....tuhan sentiasa uji umatnya dgn pelbagai cara.ruby takpe baru stahun.eka ni dah nak masuk 2 thn bln 12 nanti

Akulah Pak Lan said...

sabaq no...tuhan maha pengasih dan penyayang...

Mama Gee said...

takpe lana..kita serupa..pertanyaan2 tu dh lali dh kt telinga ni...
InsyaAllah ade rezeki cuma lambat skit je kot...

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...