Thursday, July 30, 2009

Tag by Kiah


yeaaaah...tag kembali lagi..kali ni cik kiah men2 tag lak no hehehe..tgk kiah, la ni dah pukul 2 pagi, aku buat gak tag ni, sbb rasa mcm besh lak tag tu hehehe...nk curi2 buat kak opis dah susah, byk sgt kejanya huhuhu..

ekceli, tag ni membuatkan aku mengemas bilik aku rini hehehe...ha la, nak snap pic kan, nk kena punggah2 snap pic suma2 segala mcam hehehe...thanks to kiah, bilik aku jadi kemas hehehe....nnt upload pic bilik, lupa lak nk snap hehehe...

ok2 dah la, yang merepek kerepek lagi...jom kita laaaaaaaayan tag cik kiah ni

1. Baca tag ini.
2. Ambil gambar barang-barang kecantikan yang you olls pakai. Mengikut kategori. Kalau nak tambah lagi bagus.
3. Kena bagitau brand dan sama ada u olls suka atau tak. Kalau suka, kena rekemen semua orang pakai.
4. Pastu kena info kat orang yang tag kamu bahawa kamu telah buat tag beliau.
5. Kena pas mesej kat semua orang suruh baca dan kongsi rahsia kecantikan kamu.


Set kebersihan
1. shower cream Lux dan pamolive bau peach...over kan nk dua sekali shower cream..aku bukan apa, yang lux tu aku suka sebab banyak buih, senang bersih buih dia..pastu gatai pi beli pamolive lak sbb bau dia dapat merangsang aku lebih segar hehehe...so aku akan pakai ikut mood..klu mood malas aku pakai ja yang lux tu hehehe..

2. shampoo pantene dengan herbal essence...rambut aku ni nak dekat pantene ja, klu beli produk lain, mcm membazir ja, sure jadi kembag la..tu yang gatai beli herbal essence sbb terpengaruh iklan la," kembalikan duit saya" hehe...tu pun aku shampoo ikut mood hehehe..shampoo pantene botol kecik tu guna tuk travel,khas hehe..

3. pencuci muka dok pakai eversoft...beli pencuci muka eversoft, dapat scrub eversoft percuma hehehe..aku ni memang terpengaruh sket dengan benda2 percuma ni hehe..tu tak abeh lagi, sbb sekarang dah pakai eumora..besh pki eumora, try la hehehe...

4. tuk gigi lak, aku suka berus gigi oral B, ubat gigi darlie..tapi baru ja tadi beli colgate kayu sugi tuk putih gigi, sbb terpengaruh iklan gak la hehehe...dan kalau aku rajin, pas gosok gigi pki colgate plax tu..kalau rajin je la,tgk banyak lagi, sbb malas la tu >.<

Set Kecantikan
1. cream muka olay la apa lagi hehehe...mcm2 jenis...tu pun pakai ikut mood gak ahahaha

2. foundation maybeline anglefit..tu akak aku yang bg, aku jarang pakai, pakai kalau rajin jer hewhewhew^^

3. toner neutrogena tuh, dah lama tuh..sejak pki eumora, mmg tak pakai dah dia...nk buang sayang, simpan ja la hehehe

4. deodorant nivea...tapi nak abeh dah...tadi pi shoping aku g beli rexona lak, sbb bau dia wangi..lagipun aku baca dari blog kiah dia kata besh, apa salah aku try kan hehehe...

Additional
1. bedak resdung..bedak ni pki pun kalau rajin ja hehe..pki bila aku rasa muka aku gatal akibat resdung huhuhu

2. bedak resdung (botol kecik) dia punya ramuan ada kayu manis, so bila kena kt muka, mcm pedih gak..tapi dia bagus tuk hilangkan parut2 jerawat di muka, kan kayu manis memang berkesan hilangkan parut jerawat..beli la kt pasar malam,satu RM6 jer ^^

Set Make-up
ni lak alat2 make-up aku...aku make-up pun ikut mood gak, kalau ada banyak masa bangun pagi nk pi keja, make-up la, klu x pakai jer bedak, kekadng xpakai bedak pun hehehe...kalau dating pun ikut mood gak hehehe

1. eyeshadow guna silky girl ja...ntah rasa mcm besh...eyeliner yang funky tu, aku jadikan eyeshadow pun mcm besh gak...yang lain tuh ntah jenama apa ntah beli kt watson...

2. blusher - elianto...besh seyh pki elianto..letak sikit dh merah, so leh jimat ^^

3. bedak aku pki loose powder...sbb muka aku jenis berminyak, so kena la pki yang loose powder punya...biasa la dari silky girl gak ^^

4. eh tetiba menyelit floss gigi oral B lak..tibai je la hehehe

Ni jer lipstick yang aku pakai...simple je..kadang2 tak pakai pun


Set Rambut
ni lak pakai tuk manjakan rambut ...pakai time rajin gak..besh pki yang elseve loreal ni..tapi tokwan kata xbesh sebab mcm berminyak, eh mana ada la..dia suka pki sunsilk berbanding pantene


Set Wangian Haruman diri ^^
paling wajib ada pada suma orang yang sukakan wangi-wangian ^^..biasa2 ja perfume aku...elianto, bvlgari essential rose, adidas tropical passion, one drop perfume (pink n purple set), aqua lily (thanks to nedy kasi perfume ni yer ^^), miniature CK one (akak aku kasi)...yang paling aku suka elianto botol merah dengan bvlgari tuh...tu pakai time special jer hehehe..paling aku x suka adidas tu, ntah rs mcm xbesh lak bila dh jadi hak milik sendiri huhuhu..tak luak pun lagi kalau korang tengok, beli sbb dpt pouch adidas hehe..one drop perfume tuh dah lama aku beli, sebelum raya haji tahun lepas..beli 3 set, hijau, pink dengan purple...yang hijau dah abeh aku sedekah kan kt adik n kezen2 aku, sbb bukan taste aku bau dia...so aku suka pink n purple set ni ja hehehe....tu pun xguna2 pun, guna ikut mood ja hehehe

So kesimpulannya, barang2 kecantikan yang aku pakai, guna ikut mood saja hehehe...xdak la rasa mcm wajib, mesti nak kena pakai...tak..aku tak kisah sangat..tapi perfume memang wajib la pakai ^^..

klah, dah panjang entry ni aku melalut..meh2 aku tag orang lain lak...mangsa-mangsanya ialah Ana Adie, Adie Ana (tingin nk tgk brg2 keenseman dia ahahaha), Kak Seli, Kak Sab, Kak Ida, Jamal (kalau malas xpe la, dah nama ceo malas corp kan hehehe), Hadi (nk gak tau dia pakai produk apa), muni ( cik selamah), wizza, awe (klu dia xbersalin lagi la hehehe), Bro Framstone ( nk gak dia pki apa bg ensem hehe)...

Jalankan tugas suka suki ni tau >.<

1 orang yang tak busy ^^:

QueenWizza said...

hehe tag ini best. nnt wiza jwb yek. trimas ;p

eh elianto tu bau dia best ke? x pnh try. hehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...