Tuesday, November 5, 2013

Amalkan Minum Susu Kambing elakkan baby jaundice (Kuning)

Jaundice? ooo jaundice tu kuning la yang weeeh hehehe....risau jugak aku...rata2 yang cerita pengalaman depa, anak kena kuning sebab darah maknya kumpulan darah O...

Ada la sorang customer, mai opis nak buat signboard...singgah bawak anak dia baru balik dari hospital check kuning...

dia kata "ni dah seminggu ni...abang dia dulu tak kena, sebab darah ikut ayah dia, ni adik kena sebab ikut darah akak....akak darah O "

pastu aku pun, ha sudah, aku ni dah la darah O, hubby pun darah O jugak...dok la whatsapp dengan member2 utem....antaranya screen shotnya ^^



So petang tu jugak, aku keluar pi cari susu kambing Hi Goat...lagipun susu kambing ni tanpa gula...ok cun, jumpa kt Giant Taman Saga, harga RM36, dia bagi RM32...aku kata, RM30 je la...dapat yeeeay Alhamdulillah....rupa2nya Hi Goat ni barangan MLM gak...harga ahli RM29.90 hahahaha....

Satu kotak Hi Goat ni, ada 15 peket ja, so sehari makan sepeket dah la, jimat wakaka....nak dekat bersalin makan 2 peket na, boleh gitu?? hehehe...

Hubby kata, minum la ESP shaklee...aku malas gila nk bancuh esp...malas nk basuh shaker satu hal hahaha...hubby siap kata, minum shaklee boleh dapat point kan...pastu aku pun terpikiaq gak la...haa betoi gak...tapiiiii, eh, pasaipa nk minum ESP? orang nak minum susu kambing sebab nak elakkan dari baby kena kuning hahaha...ok2 alasan kukuh ^^

so sapa2 yang kumpulan darah O yang tengah pregnan tu, meh ler kita sama2 amalkan minum susu kambing naaa ^^

psst : tunggu lagi 3 bulan, masa lahirkan baby, tgk baby kena kuning ke tak :)

3 orang yang tak busy ^^:

Emma Marinie said...

Kak emma pernah tanya kawan tentang jaundice ni...suaminya ialah pakar bedah kanak kanak. Katanya jaundice ini biasanya disebabkan oleh sel darah yang belum cukup matang. Tak kiralah jenis darah apa ibu bapanya. Wallahualam..apapun anak akak semua tak pernah kena jaindice..alhamdulillah

Ummi Maisarah said...

Nak kata xkena kuning x juga... Kakak n biras km pun amalkan higoat masa mengandung sbb nk elak kuning tp ank kena kuning juga.. cmna 2???

LanaBusyBee said...

Kak emma : Alhamdulillah....

ummi Maisarah : kita berusaha, dah tak boleh jugak, xkan nak salahkan hi goat la kot hehehe....mcm kak emma kata, mungkin sel darah tak cukup matang

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...