Saturday, November 23, 2013

27 Minggu

Harini genap 27 minggu...eehhh asek update pasal pregnancy ja??? Alaaa kasi chance la kan, 3 tahun baru nk dapat, sure nk gak simpan kenangan2 pertama dlm kehamilan ni kan hehehe..

Harini suami ajak pi scan 4D...biasa la, suami mana yang tak xcited kan...anak sulung lak tu...tunggu lama lak tu...suami yang memang sukakan budak2, Alhamdulillah....moga dia dapat membantu aku membesarkan anak2 nanti, amiiiiin....

Malangnya, scan 4D xboleh nak buat, doktor bercuti, maklumlah cuti sekolah kan...klu scan yang biasa boleh lah...lagipun nak tau jantina..

Bgtau dekat doktor, 3 tahun baru nak dapat ni...dia tanya umur aku berapa?aku bgtau 29, dia kata, jangan makan ubat perancang atau cucuk perancang...sebab susah nak dapat, nanti takut untuk yang anak kedua pun jadi susah...katanya, umur 29, ada lagi 5-6 tahun untuk dapat baby lagi...oraaait...sure pasni suami aku x bagi makan perancang la jawabnya....

Ok,berbalik kepada kisah scan....scan sebab nak tau jantina...ramai dok tanya...tak scan lagi ka? Lelaki ka perempuan? Naluri hatiku mengatakan seorang perempuan...selalu naluri seorang ibu ni betul kan?

Alhamdulillah...dah dapat tau..xcited suami ajak pi beli barang baby...pastu aku terpikiaq, patutlah selama ni, muka asek alergik ja, teringin nak makeup, tapi tak boleh, nanti naik rashes, pastu kelopak mata bengkak, merah2...haaaaa dah tau la kaaaan hihihi...

Pastu sah2 la muka kusam ja, tanpa bedak, tanpa makeup...lipstik or lip balm ja, xmo bg bibir kering...mood rajin tu kadang2... masak memang malas ya amat...mengemas ok lagi...nasib baik dok dengan mak sendiri hehehe.

Ok, tu je la...sekarang dah boleh pilih nama, yeaaay ^^ cubalah teka boy ka girl?? Hehehe

Streachmark pun dah menunjukkan belangnya ni hahaha...baby pun gerak aktif sangat ni...semoga di permudahkan segalanya, amiiiin ^^

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...