Tuesday, July 10, 2012

Berhenti dari makan Herbalife dan jadi gemuk? Hah??

Ok rilek2....entry ni bukan untuk menutup periuk nasik orang yang menjual herbalife ya hehehe....ini hanyalah pendapat aku sahaja....

kalau sapa follower tegar aku (ada kaaah? perasan la hang lanabusybee) wakakaka, mesti tau aku pernah makan herbalife...., tak caya cuba baca entry di sini ^


tapi sekarang ni, aku dah tak makan herbalife di atas faktor yang utamanya mahal...huhuhu sebab masa aku makan herbalife masa 2008 tu, harga herbalife masa tu still murah lagi, dan aku dapat harga murah daripada sorang master herbalife ni, memang murah, satu set, xsampai RM350 pun, sbbnya dia mmg dah dapat banyak diskaun dah....sekarang ni RM400 lebih kan satu set? so tak kisahlah kalau ada yang mampu kan...


herbalife ni makanan nutrisi...nak kata dia supplemen pun ya gak, tapi dia lebih kepada replacement, di mana, pengambilan makanan tengah hari kita di replace dengan hanya amek herbalife saja, so di situ dia di sebut sebagai makanan pengganti, betoi dak? 


sebab kalau kita makan nasik di tgh hari, lepas makan shake herbalife lagi selepas lunch tu, mayb akan membuatkan badan kita semakin membesar...itu apa yang aku dapat tau daripada orang yang jual herbalife kepada aku la...kalau silap tolong betulkan ya, sebab dah lama dah....


Ada yang kata, bila berhenti makan herbalife, menyebabkan badan kita naik lagi 2 kali ganda...erk? macam mana tu? dah makan tak control memang la jadi macam tu...NO no no....kita kena faham konsep, yang herbalife ni sebenarnya replacement kepada meal kita....contohnya macam ni


dengan herbalife
pagi : sarapan macam biasa
lunch : amek shake herbalife yg di blend sgn buah2an
dinner : meal mcm biasa

so di situ dah kurang kolori pada lunchnya, sebab kita hanya amek herbalife waktu lunch, maksudnya time lunch di replace oleh herbalife...contoh kalau kita tak amek herbalife


Tanpa herbalife
pagi :sarapan pagi yg biasa, roti etc
lunch : nasi berlauk
dinner : nasi, or mee goreng or sup2...


so nampak tak di situ, yang kita makan tanpa di replace oleh shake herbalife? gaya dah berubah...kalori semakin meningkat...sebab tu la, jadinya bila berhenti makan herbalife ni, berat makin tambah...tambah lagi, kalau makan main bedal saja hahaha....


sebab tu la dengan herbalife, kita boleh kurus, sebab meal yang biasa kita makan di replace oleh herbalife...aku bukan nak menghalang or menyekat sesiapa yang makan herbalife ni, kalau mampu, teruskan saja, jangan nanti dah berhenti makan herbalife, pastu salahkan herbalife sebab gemuk 2 kali ganda...aku hanya bagi pendapat aku untuk semua berfikir...


so kalau ada silap, aku mintak maaf...ini hanyalah pendapat aku sahaja....semuanya bergantung pada orang itu sendiri kaaaan...pandailah membuat keputusan dan pilihan yang tepat ^^

5 orang yang tak busy ^^:

Emma said...

betui la tu, nutrisi ni menatang ni. Sama ja konsep kena minum ayaq bergelen-gelen untuk kesan yang lebih menakjupkan. hahahah, amik produk apapun kalau berenti tak jaga makan gemok lah juga akhirnya, kan kan kan....

Matjoe said...

Setuju kot. Nak tambah tang kalau dah beli pakai duit, sure akan makan jugak sbb duit sendiri. Cuba dpt stok free, rasanya lucnh dok tibai nasik campor mlm mkn nasi lemak

merahitujambu said...

salam perkenalan..setuju2

herbalife malaysia said...

Hi. Herbalife product memang efektif dan i dah loss 13kg dlm masa 3 bulan.

Pupel Liyana said...

memula saya pon rasa cam tu tapi lepas tengok abg ipar saya sampai ketahap dimana badan dia tak akan naik2 lagi lepas stop herbalife, saya rasa teruja nak try. sekarang dia dah kurus gile. makan apa pon tak naik cuma bila dah terbiasa jaga makan, sekarang dia pon jaga makan. herbalife pun jarang2 ambil. dia akan ambil teh bila dia makan berminyak je sekarang. so jeles

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...