Monday, September 14, 2009

Tudung Raya

Akhirnya...ohhhh...ahahaha...
planning baeek punya nk kuar ari sabtu....sekali kak ida xjadi sbb anak dia Danish wat hal...Planning apa ni? Beli tudung raya la...dah lama aku planning, siap balik kg, amek perca kain baju kurung aku tuk wat cari tudung, kononnya2 nk matching2 la ni kan hehehe...

Sabtu tu, dah plan dgn kak ida, nk pi Jalan TAR..tgk avatar lam facebook dan ym kak ida pki tudung ala2 ariani tuh, chantek okey ^^..so aku nk beli gak la satu dua kan...lagipun sepupu aku ada pesan kat aku, dia kata kawan dia beli kt KL harga lam RM10...hurmm murah la gak...

Sebelum ni , aku dah pi survey kt Giant Bandar Kinrara, kain lembut elok, Harga RM18 habeh kurang dah tuh ermmm...aku snap pic ja, nk bg sepupu aku tgk...Pastu aku pi survey kt pasar malam kt Desa Tasik ni...Cantik2, tapi RM15...hurmmm, murah gak la kan....Tapi pas tanya2 kt kak Ida, dia bgtau dia beli RM10 ja sehelai, aku terus teruja nk pi beli kat Jalan TAR..

So planning nk pi ari sabtu tu xjadi la...aku meneruskan aktiviti aku ari Sabtu tu,pi renew lesen memandu aku dan pi lepak umah akak aku...besh gak pi main dgn anak2 buah aku tuh...
Ishak a.k.a Shashaq, dengan akaknya uyeen ^^

Hish, si comel ni, mcm nk ja aku geget2 pipi dia >.<

Ari ahad, aku tekad gak nak pi, walaupun xdak sesapa nk teman...Kul 2.30ptg br aku kuar dari umah...Lagipun, aku nk pi cari cenderamata tuk Majlis Khatam Quran sama kt pustaka Mukmin depan sogo tuh...Sorang2 pun jadi keja >.<

Gila ramai orang..Bukan orang gila yang ramai tau, jgn salah paham lak ek ahahaha...jalan jem, dah telah la, xyah nk kata apa lagi dah..So aku round2 dulu cuci2 mata, belek2 mana2 yang patut..Last sekali baru la aku beli hehehe...Haaaish memang rambang mata la tengok tudung...Aku bajet nk beli 3 helai, satu tuk sepupu aku, 2 lagi tuk aku...Sekali terbeli 6 helai ahahaha..Baru RM60, berbaloi kan...Tu sebab aku beli lain2 kedai, so susah la nk kurang harga, mau kalau aku beli kat satu kedai ja, sure leh kurang lagi....


Ni tudung yang paling aku suka..Kek lapis sarawak la, bak kata Haidel ^^...sbb leh match dgn apa jua jenis baju ^^
(Dan aku dah jumpa cara pakai tudung ni bg jadi cantik xnmpak mcm org2 tua, nnt aku upload tutorialnya)

Berbaloi-baloi kan (^___^)

Pastu aku mula la terpikir nk berniaga ahahaha...Tapi mcm malas gak la kan...Menjual secara internet pun besh gak kan, lagipun , orang xsuka nk pi tempat yang sesak2 mcm tuh...

Balik umah, terus aku try tudung2 tuh..Memang puas ati gila la hehehe..So kengkawan yang jauh2 yang suka shopping tudung tuh(ditujukan khas tuk muni selamah), nnt leh la aku bawak shopping kt Jalan TAR no hehehe.....Akhirnya, tercapai gak ^^ memang mengikut nafsu hohohoho

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...