Tuesday, September 29, 2009

Kisah hari raya Part 1

ahahaha...suma orang sibuk menulis pasal hari raya...napa aku xleh? boleh ja, cuma lambat sket, sbb malazzzz hehehe...

Kisah raya aku bermula pada hari Jumaat hehe...Hari jumaat aku dah cuti..ye la, ada orang lagi ke kt opis?? kalau ada pun kan, semua pun dah x bersemangat nk buat kerja dah..gerenti 100% ;D

Awal2 pagi aku bangun, aku try call tokwan, kejutkan dia, dia dah janji nk turun KL, pastu nnt balik kg sekali la...Xdapat...Bas kul 9.30 pagi...aku call lagi...Dah pukul 9 pagi, xdpt gak..sure bateri kong la tuh...last2 aku beranikan diri tuk call umah dia..mak dia yang angkat..mak dia bgtau yang dia br sudah mandi, ha ok, dah lega dah aku rasa...aku pun sambung tdoq balik zzzzzzzzzz

Bangun lam kul 12.00 tgh hari mcm tu ahahaha..besa la, cuti beb...pastu aku mengemas2 segala barang2 yang nk bawak balik kg..nnt nk kuar dgn tokwan, xyah ibuk nk packing barang dah...

Sekali aku dapat sms dari tokwan yang bas benti kat Jalan Duta ja..alamak...nk kena pi amek dia kt sana...Aku pun meminta pertolongan Jamal menjadi supir aku hehehe...Kul 2 ptg aku pi amek baju yang di tempah kt tepi opis tuh...adeeeeh dia xsiap letak span baju lagi, last2 malas nk letak sbb nk cepat...

Jamal menjadi pemandu, dan aku menjadi GPS dia agagaga..masing2 main taram ja jalan cari signboard hehehe...Kononnya nnt tokwan sampai lam kul 3.30 ptg la..Last2 sampai gak kt Duta dgn jalan short cut, terer gak ek ko Jamal hehehe

Tunggu tokwan xsampai2 lagi...Kul 4 ptg baru la sampai...ces sehelai sepinggang ja tokwan ni...Pastu arah tuju kami ialah Jalan Tar, sbb Jamal nk cari kerepek, Tokwan nk cari baju...Setiba di Jalan TAR, jalan jem gilaaaaaaa....Letih aku dok lam keta ja..penat seyh dgn jem ni aaaaaaish...

Last, kami amek keputusan xjadi nk shopping, memandangkan jalan jem dan hujan yang turun....G hantar Jamal kt LRT BTS...dia nk pi umah akak dia kot...o aku dengan Tokwan, menerukan perjalanan dan misi untuk berbuka puasa...Kami nk pi berbuka dengan geng2 RanOn9 kt wangsa maju...Plan pi amek pawi kt bulit antarabangsa...Ya Allah, jem ja sepanjang jalan MRR2 tu huhuhu...Sampai kt umah pawi lam kul 7 ptg dah...last2 berbuka dengan gummy di dalam kereta...Kami singgah kt JJ Setiawangsa yang baru bukak tuh...Dah telah la restoren makanan suma dah full...Last2, kami masuk berbuka di Restoren BBQ Chicken...ok gak la kt ctu...makanan korea ;)

Pas berbuka dan sembang lebih kurang, kami pun pi la melepak di cc Orange, tempat geng2 wangsa maju main ran...Pas sembang2 lebih kurang, aku, tokwan, pawi dan pendek menuju ke destinasi tempat geng2 game yang kedua, iaitu di Balakong...aaaaish jalan jem, xsoh nk kata apa dah la, dok pun kt KL kan...bukan KL la kalau xjem huhuhu...

Sampai di Balakong, menyembang lagi, topik yang di perhangatkan xlain x bukan pasal game je la hehehe..seb bek aku paham, sbb aku pun lebih kurang mcm depa ja hehehe...Misi sebenar pi Balakong adalah untuk mengambil Amer a.k.a Klawaqq( nama character game dia) untuk balik kg bersama2 kami..kiranya dia join venture la ni balik kg dgn aku hehehe...

Pastu kami berangkat ke wangsa maju semula untuk berjumpa dengan Jebat a.k.a Lord Off ( nama character game dia)..sembang2 lebih kurang, xsedaq dah kul 2 pagi..rasa mcm baru kul 8 malam huhuhu...Destinasi kami sterusnya ialah UpTown Danau Kota...

Fisrt time aku sampai kt ctu...besh la gak, tapi ramai gila la orang, rasa mcm baru kul 8 malam ;)...masing2 ada misi sendiri nk beli barang,tokwan nk cari jeans, amer nk cari beg(amer ni, setiap kali nk pi mana2 sure nk beli beg ^^), dan aku mencari kasut..Tapi tujuan utama ialah mengambil kezen aku iaitu Ikah, dia ikut bf dia lepak kt ctu...Bila semua dah dapat barang yang nk di cari, kami pun berangkat untuk bertolak balik kg...masa tuh dah pukul 4 pagi....Kisah raya ini akak di sambung di bahagian yang kedua...sapa yang boan tuh, leh la stop baca hehe..aku xkisah pun ^^

3 orang yang tak busy ^^:

Saliza said...

eh jamal ngan pidot ngam x hehe

jamal said...

ngam je kut.. tapi kalo die jeles tak tau la... hehe.. dah tak private eh?

LanaBusyBee said...

kak seli : nnt sy tanya pdot hehe..

jamal : xde maknanya dia nk jeles, retu aku nk g tgk laptop, siap suh ko temankan aku, maksudnya dh percaya la tuh kan ^^...a'a dah xprivate dah,tapi kena bertapis la hehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...