Tuesday, January 1, 2013

Facebook dan twitter tak bestnya bila.......

Terpanggil aku untuk menulis pandangan yang tak seberapa ni...just sharing, jangan terasa pulak yer ^^...

Ok, laman sosial yang femes sekarang ni facebook dan juga twitter....Blog2 tu dah biasa2, sebab tak semua ada blog, tapi boleh katakan semua ada facebook kan....

dengan facebook lah boleh berniaga, boleh buat fanpage (wow mcm artis hehehe), boleh bagi info orang like2 dan komen macam2....tapi makin lama, makin macam2 kan dekat facebook...benda yang tak betul cepat ja tersebar, tanpa di kaji selidik lagi sebabnya ada butang share, and you go boleh share sepantas 2 saat kalau internet korang tak slow hahahaha....

sini aku nak cerita pasal yang tak best saja...yang best sah-sah korang tau kan...boleh jumpa kawan2 lama, bertanya khabar...sebab ada mutual friend, so kita boleh tgk sapa kawan dia, eh- eh sekali kawan kita jugaklah, ok terus add hehehe, botoi x? hehehe....

facebook tak bestnya bila orang main share macam2, contohnya macam kemalangan lah, so dekat timeline kita akan appear benda mcm tu...kadang2 orang yang lemah semangat, sure tak suka nak tengok kan....apa lagi, senang saja, hide ja orang tu, pastu dia update apa-apa nanti kita ketinggalan la tak tau apa-apa pasal dia hahaha...nasib...nasib....

facebook tak bestnya bila dah tak privacy....ok, boleh je nak setting2 privacy tu...tapi nak kena select2 la plak kan...kalau mcm dulu kan best...yang mana tak friend dengan kita, dia xleh nampak pun apa jua komen kita dekat kawan kita, tapi sekarang ni, walaupun tak friend dengan dia, tapi dia friend dengan kawan kita, dia dah boleh nmpk apa yang kita komen, kecuali kalau kita block dia la kan...sapa dia tu? orang yang korang tak mo add la hahahaha...sapa-sapa ja....

facebook tak bestnya bila ada segelintir peniaga2 ni suka nak tag2 orang merata2...penuh timeline...sekali update ha tudia, berjela-jela...buatlah fanpage sendiri untuk meniaga, senang orang nak tgk kan....

sebab tu aku lebih suka twitter....boleh dikatakan twitter tempat untuk update status meroyan or apa saja...dan kat ctu boleh dijadikan tempat untuk kita cari info gak....tapiiiiii

twitter tak bestnya bila kita follow artis mana2 tu, pastu ada je fan yang dok meroyan,  "please RT my tweet"..tak tulis apa2 pun, pastu nak suruh RT..motif??? apa motifnyaaaa??? adoi doi doi...senang2 unfollow ja artis yang suka retweet tu kan...tak semestinya kalau dia tak RT, dia tu sombong, no la...kadang2 jadi semak timeline dalam twiter tu kan....ke korang rasa macam mana?

twitter tak bestnya bila asek dia dok spam kt twitter dengan RT orang lain punya update, padahal dia xupdate pun...aku tak kisah kalau sekali sekala, sharing benda yang best...tapi kalau selalu?? memang akan ku tekan button unfollow ja hihihihi...

ok sapa2 ada cadangan? dipersilakan komen hihihi...ni just my 2cent..apa yang aku rasa ^^...Selamat Tahun Baru ^^

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...