Thursday, January 17, 2013

Alhamdulillah...Permulaan 2013 yang baik

Ingat x entry rezeki bergolek kat cni?? entry tu hari sabtu kan? Hari tu gak aku dapat panggilan untuk suruh pi opis...katanya hanya untuk sembang2..so aku pilih la hari ahad, iaitu esoknya....

masa hari ahad tu, aku pi je la, dgn pki jeans n blous, kata pi sembang2 kan...dah la lewat, kul 10.30 baru bertolak dari rumah, uuuh nasib baik 12km ja dari rumah yeaaaay ^^...so dh sembang2...memang boss nak la aku keja kt ctu...dah habis sembang dia kata "ok, tempat ruby kt cni"..omooo....dah start keja ka?

adoooi...dh la aku x sarapan hahaha...mmg tengah hari kena lari balik rumah makan nasik kt umah la jawabnya....dgn telekung tak bawak huhuhu...botol air aku yg 2 liter tu pun tak bawak...ha la, dah bajet kata pi sembang2 ja kan wakakaka...

Alhamdulillah...harini dah  keja 4 hari dah....memang tekanan kerja tak henti2, rupa2nya banyak orang dok buat banner n signboard ni kan, Alhamdulillah...aku akan siapkan satu persatu tanpa tangguh2, InsyaAllah boss, i'll try my best hihihi....boleh di katakan newbie mcm aku ni, hanya boleh siapkan design banner 4-5 saja sehari...tu habis kuat la...habis perah idea...memang fokus habis la hahaha...no no intai facebook, boleh, tapi tak dan la dik non hahahaha....kalau siapkan 2 banner saja sehari, rugi syarikat la kan....so u must faster ruby, go go go !!!

walaupun....ada jugak walaupun hahaha...walaupun keja stress, masuk keja kul 9.30 pagi <--- ni paling best hahaha, balik keja kul 6.30 ptg<--- xkisah sbb hubby pun suka balik lmbt :P, tapi aku xdak rasa stress or sakit2 kepala dok pikiaqkan keja...sebabnya esok aku pi keja, aku akan selesaikan keja tu secepat mungkin...mana yang janji dengan customer printing banner siap esok, esok customer amek dgn muka happy ^^...aku cuba yang terbaik...mana tak siap harini, sambung esok...

sebenarnya malas nak kerja...tapi pikiaq balik, dah orang offer keja, terima je la...rezeki jangan di tolak kan ^^....moga2 permulaan tahun baru ni, akan bertambah manis lagi, InsyaAllah...

yeaaah kini sudah bekerja sebagai graphic designer yang comot hahaha....doakan dipermudah segala urusan...aminnnn ^^


2 orang yang tak busy ^^:

Emma Marinie said...

enjoy ur new job....may you happy always.

farah fazrin said...

alhamdulillah..blnja aku makan nti..aku p aloq staq aku call hg na..heheheh

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...