Friday, February 17, 2012

Cameron Highland 2

Sapa ada tengok drama Vanila Coklat angkat tangan, hehehe...besh kan cita tu, gaduh2, last2 kena kawen, homeymoon di Cameron Highland  ^^, pastu suma orang meroyan nk pi bercuti kt cameron highland hahahaha

Ok, bukan nk cerita pasal drama tu, tapi nk cerita pasal sambungan berjalan-jalan ke cameron highland ni...

Kami check out dalam pukul 11.30 pagi, kekononnya nk bangun awal la kan, nk pi berjalan2 lagi, sekali hambek kau, sejuk sangat, jadi malas nk bangun hahaha...hubby ajak pi minum teh mahai katanya hehehe...kt mana lagi kalau bukan dekat Bharat ni..

Rasanya time ni dekat pukul 12 gak la...tak sejuk dah wes...pasaipa ek? buat penat ja pakai baju sejuk hahaha, panaih kot hahaha...

so pada sapa2 yang nk pi sana, xyah bawak baju sejuk pun xpa, xsejuk pun kekeke...pagi2 mmg mcm beku lah...
 
 
"Selamat datang ke ladang teh " kata pelancong comel ni wakakaka
 



"haaaih orang nk kutip daun teh ni, jgn la snap2" :P

Me n him xoxoxo ^^


Setelah meluahkan apa yang terbuku di hati, apa yang tak puas ati (sedap rasa ja tu wakaka) akhirnya hubby bawak aku pi ladang strawberry, Bee Farm, tu pun dah turun ke tanah rata dah, nasib baik ada ladang strawberry lagi, kalau x, memang aku suh hubby naik atas balik aaaaaih...aku mmg suka strawberry kot, lagi2 yang fresh, nom nom nom....^^

see...sesegar model strawbery ni hahaha...


terliur dah laki aku ni hahaha




ni bunga yang bubuh dalam ayaq, yang buat ayaq tu, crisantymum ^^ (hoh eja pun silap wakaka)

hubby ceewi dengan baju cameron highland dia lolololo

ok, shopping strawbery saja pun sekilo dh RM43, segar2, manis2 ^^ 

us, in love xoxox

ok , gambar penutup, me n my baby blue, sila jangan muntah hahaha...first time bergambaq dgn baby blue...hoi, bila nk habis bayaq hang ni? hahaha...


Dalam pukul 3 ptg, kami bertolak menuju ke KL...nk angkut barang2 aku yang ada tinggal di rumah sewa...Kami ikut jalan Tapah ke KL...memang gila la jalan ctu, dah la sempit, pastu tu curam lak tu huhuhuhu....nasib hubby munchy yang bawak keta muahahaha

Kesimpulannya, bercuti di cameron highland, sila bawak duit banyak2, sebab banyak brg2 segar mcm sayuq2, buah2, semua besh...ala, takat RM300 pun cukup utk belanja, tapi rs mcm tak cukup je wakakaka

dan aku takkan serik nk ke cameron lagi..InsyaAllah berhajat nk bawak mak n abah mai cni pulak berjalan2 nnt ^^

8 orang yang tak busy ^^:

Diana @ bilakukatacinta said...

ni yg D rasa tertarik nak p sane... Insyaallah bulan 4 nt...kawan D kawen (hubby dia org cameron). Klaau takde aral...sambil nyelam minum air

Emma said...

aku sangat teruja dengan strawberry itu....tapi mengingat jalan nak naik tu bengkang bengkok..ishhh pikiaq banyak kali ler juga...

Hans said...

best la cameron
den xpernah2 sampai lagi sini

Princess of Sun said...

yeaahh.. saye pon suka cameron highland.. terbaik..!!!!

hehe.. jom jenguk entry saya masa gi Cameron masa birthday anak saya Hakimi...

http://izni-princessofsun.blogspot.com/2012/01/small-vacation-for-hakimis-birthday.html

LanaBusyBee said...

diana : pi diana, beesh, lana kalau boleh nk pi lagi dan memang akan nk pi lagi hehehe...

kak emma : hahaha tau tak pa, janji bukan sy yg bawak keta on ja hehehe

hans : besh..kena try pi ni...dalam malaysia saja hehehe

princes of sun : kaaaan !! terbaik...

Jard The Great said...

untungla ada suami. hehehee

Farikica said...

Hi Lana.. 1st time blogwalking here... segar betol strawberry tu... rasa mcm nak makan pulak...

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...