Saturday, September 25, 2010

Jangan bercinta jika belum berjumpa!!

Sementara menunggu kak seli datang pick up aku nk ke pi open house, sambail main game kt fb dan sambil tgk bigger loser asia yang terbaru kt astero nih, aku nk berkongsi pengalaman aku la tentang bercinta ni...

Zaman la ni, memang la penuh dengan kecanggihan...bercinta melalui hp saja...sms, chatting dan juga dalam blog...sekarang ni dah bukan mcm dulu-dulu lagi dah...macam aku tingkatan 4 dulu, teman member di bus stop, member jumpa kawan, tetiba member aku datang bagi name kad (alaaaa ingat tak name kad yang dulu-dulu kita dok buat, ada gambaq mcm2, sepuluh keping rm3 kot) "nah, ni pak din nk berkenalan dengan hang la ruby...cis, mcm na la dia boleh nak berkawan dengan hang" kata member aku...ahahaha...of coz la depa xcaya, aku time tu dengan muka skema, berkaca mata, baik ja nampak ahahahaha...at last kami bercinta....tapi xlama sebab jauh (bukan alasan pun) sebab aku xsuka lelaki yang cepat tangan, sorry la huhuhu...

ok2, melalut sangat dah kan...so nak cerita pasal berkawan melalui alam maya ni...memang ramai aku jumpa member dalam alam maya ni...dengan Broframestone, aku berkenalan dengan dia masa aku abeh spm, besala kan, xdak keja, dok antaq surat tuk jadi pen pal...xsilap aku, dalam majalah galaxy, betul x syuk? hehehe....gambaq syuk yang syuk first bg pun ada lagi pada akak ni ha hehehe....

pastu first sem, aku dok gila dengan social network ni "Virtual Friend"..dari ctu la aku jumpa exbf aku ahahaha...dan dari ctu gak aku jumpa member yang sejiwa dengan aku, dan berkawan sampai sekarang ni... memang la aku ni sangat taksub masa tuh dengan social network ni...kalau pi cc ja, mesti nk bukak virtual friends..cuma berkawan ja dengan Mr I ni, sebab aku time tu dh ada bf (berkenalan di matrik ya ahahaha)..

last dah clash dengan bf aku, agak lama jugak la aku single, pastu aku penah couple dengan sorang mamat ni...dia dapat no aku dari bf sepupu aku, adeh la...mcm na ntah...bila bersembang dengar suara mcm sedap...ms bagi gambar pun, mcm ok saja...lagipun,  rasa mcm sunyi xdak bf...kapel la kan...


sekali jumpa, malam tu gak aku clash ahahaha...aku mengaku aku memang kejam...memang la aku memilih orang tuk menjadi pasangan hidup aku, tapi kalau dia gunakan duit tuk mendapatkan cinta aku, its not me la...sorry...siap bgtau nk hadiahkan video camera la bila besday aku nanti...memang tak dinafikan, dia memang kaya, keja pun dah stabil...tapi, sekali pantang pun xselera, kalau hari2? huhuhu...aku tau, dia pun xmau mcm tu, tapi at least kemas la kan, shave la yang mana perlu huhuhu, ni serabai ja huhuhu....


masuk sem 3, Mr I yang aku kenal melalui virtual friend proposed aku jadi gfnya...padahal aku xpenah pun jumpa dia...just dok antaq mms, dok sms and call saja...ok lah, terima je la, lagipun sunyi xdak bf ahahaha..jelez la kawan2 dok main sms dgn bf memasing huhuhu...


dan sem 5 barulah kami berkesempatan tuk jumpa...alamak...not my taste la...tapi aku dah bercinta dengan dia...dah sayang...so aku terima je la seadanya...masa tu, mula la menyesal bercinta sebelum berjumpa huhuhu....

masuk sem 7, kami serumah duduk dirumah sewa dan pasang streamyx...masa tuh masing2 sibuk berchat melalui yahoo chat..aku hari2 masuk chat room kedah...dengan sibuk dengan friensternya, blog 360 lagi ahahaha...tapi time tu, memang aku tawar hati dengan bf aku...sebab tu la boleh berjumpa dengan member aku dan juga tokwan hehehe...

masa tu aku kawan2 ja dengan tokwan, dok panggil dia tokwan, dia panggil aku cucu...dok merapu, bersembang2, bertukaq info dan macam2 la...aku rasa hepy bila dengan tokwan tapi aku xpenah terlintas pun nk jatuh cinta dengan tokwan ni...tokwan xpenah nk bg no tepon dia, dan aku pun xmo bagi no tepon aku...sampai la satu hari dia nk setting mms kt hp dia, aku la yang tolong ajarkan...dari ctu la tertukar no tepon ^^hihihi... masa dapat mms dari tokwan, aku xdak rasa pun nk jumpa dia, takut wes, takut sejarah lama berulang huhuhu...

tapi masa aku jumpa tokwan iaitu my hubby munchy for first time  tak smpai 20 minit, aku still lagi dgn Mr I ni...tapi dah clash dah sekali, sambung balik, sebab kesian...ntah la...aku rasa dia x into in my soul pun huhuhu...dan aku rasa, aku xcukup "cun" tuk dia....sehingga la aku jumpa tokwan, mlm tu gak aku clash dengan Mr I selepas jumpa tokwan...aku rasa mcm ada kuasa letrik antara aku dan tokwan..


And now, aku dah 3 bulan dah berkawen dengan tokwan a.ka. hubby munchy hehehehe...

pengajaran cerita di sini :  xsalah kalau nk bercinta di alam maya nih, tapi kawan la dulu, jumpa dan baru la fall in love okeh....^^

6 orang yang tak busy ^^:

*loue me* said...

yg psl mjlh galaxy tu.. serious aku dok gelak sbb aku pn pnh wat gk.lawak giler okeh bila tingat.xsangka kita ada pengalaman yg sama.dok sibuk berpen pal segala

Cik Ima said...

ruby! aku berkenal ngan tunang aku kat mirc wehhh hahahhha

Bro Framestone said...

he...23x awat tertibe nama bro terselit kat sinie nie

kne mintak royalty nie he..23x

eh bro mane ade masuk dalam salah seorang kekasih or ex huhuhu... habis la saham bro he..23x

yup galaxy huhuhu

oh ade simpang ek.. gmbr mu entah kat mne entah.. kne selak album.. albumn kat kg huhuhu

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Cik Ima said...

aku tak penah amik penpal kat galaxy. aku gile chatting mirc ... he he eh gile aih!

cik selamah kundang said...

aku kenal bf thru tenet.tp jumpa dulu la hahahaha tak sembrono.

pn fAzrin in d h0use said...

weh ruby..aku igt pak din tue..wakakaka..ropa2nya ramai gak bf ang,,tp kan ruby aku becinta ngan laki aku guna sms ja dl...heheheh...alhamdullillah kawen gak :P

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...