Tuesday, September 21, 2010

Aidilfitri 2010

Selamat Hari Raya semua!!! Macam mana dengan raya korang tahun ni? Ok ka? Tahun ni first time aku beraya bersama hubby aku...wohooo sangat tidak sabaq...dah la dia sanggup turun KL semata-mata nk temankan aku balik kg sesama, thanks hubby munchy ^^..

Raya tahun ni aku ada dua perasaan..1, rasa heppy, satu lagi rasa mcm suam-suam kuku huhuhu...

Raya pertama, of cos la kt umah aku...disebabkan semua adik beradik dh ada kt umah, so hubby decide nk raya kt umah aku dulu..tapi agak suam2 kuku la, pas semua org balik semyg raya, kami semua bergambar..pastu aktiviti menghidangkan makanan..erk, xdak org dtg rumah pun, pelik la...alih2 dh kenyang, suma masuk dlm bilik masing2 tdoq...hubby aku lak tdoq kt ruang tamu, boring sgt la tuh..aku pun, awat ngantuk sgt ntah huhuhu...

dalam pukul 3 ptg, barulah kami berjalan raya..malam tuh, kami balik beraya di rumah hubby lak, 15 minit saja dari umah aku hehehe...so beraya plak di rumah sedara sebelah hubby

hari raya kedua, of cos kt umah mertua lagi...berjalan raya ke jitra nun, semua rumah sedara la pegi, lagipun nk kenalkan aku dengan sedara belah hubby..ramainyaaaaa....xingt dah aku huhuhu...

raya ketiga, buat open house kt umah hubby...xdak la open sgt pun, cuma ajak org dtg makan dan beraya la kan...adeh la, penat tidak terhingga...bila orang dok puji aku " rajinnya menantu ni", mak mertua aku jawab "dia kena la rajin", eceh, kang aku masuk bilik tidoq kang, kena beletiaq sebakul dengan hubby aku kot huhuhu...

raya keempat, dah janji dengan mooney nk g umah muna, tapi hubby ajak berjalan raya umah sedara dia lagi...adeh la, xdak pun beraya kt umah sedara aku...nk nangis dah ni (T_T)..dah cancel kt mooney xjadi pi, last2, hubby aku kesian kt aku kot..pi la kami beraya kt umah muna hehehe....petang tu, dua pupu aku akad nikah, so balik la umah aku sat. pas asar baru la balik taman lak, berjalan raya di rumah abg ipar dan kakak ipar aku lak smpi kul 1 pagi huhuhu...memang sakan laa...malam tu gak balik kg semula tdoq sana, sbb hubby aku keja esoknya, umah aku dekat dengan tempt keja hubby, x la dekat sgt, tapi xjem la pepgi tuh hehehe..

tu la kisah raya aku....sampi la dah balik KL ni....sebenarnya mcm2 lagi, tapi cukup la tuk entry ni hehehe...layan gambaq la jom...

2 orang yang tak busy ^^:

Mohd Naim said...

bestnya dapat beraya berdua..hehehe!!

tahun depan bertiga la kot...ekekeke!!

Matjoe said...

slmt ari raya. makanan sumer nmpak sedap

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...