Monday, November 2, 2009

Melarat


Apa yang melarat??

Start dari hari rabu 2 minggu lepas aku sakit tekak..Pastu batuk..Start pi Taiping la ni, dah kena selsema..

Hari rabu minggu lepas baru aku g amek ubat...Batuk tak henti-henti la....Penat la batuk..Batuk aku ni mcm agak teruk gak la kan...Nak tdoq pun susah, sbb batuk...Kipas aku bukak, tapi aku bagi jadi statik dan hala ke arah lain huhuhu..biar rasa dingin ja..mau kalau kena aku, sure xleh tdoq punya huhuhu..Ubat batuk pun dah abeh sebotol dah

Pi melaka ari Khamis mgu lepas pun batuk2 lagi...aiiish, awat xtau...Hari ni dah kurang sket...Kahak pun dah xdak sangat dah..Penat gak la batuk2 ni...pastu dok tanya pak google, pak wiki yang jawab

Adakah aku mendapat batuk kering?
Tanda-tanda penyakit
  • Batuk berdarah atau berkahak. <---- ada gak berdarah...tapi la ni, xdak kahak dah pun
  • Sakit di bahagian dada. <--- xdak sakit pun
  • Lemah dan keletihan. <---- aku ok ja, kuat ja tau..
  • Susut berat badan <---- ha yang ni lagi la, xsusut pun tau ahahaha
  • Kehilangan selera<---- xhilang pun...asek lapaq ja huhuhuhu
  • Menggigil <----- xmenggigil pun..
  • Demam <--- Doktor kata aku xdemam pun..
  • Berpeluh waktu malam <---- xjugak berpeluh walaupun kipas di hala ke arah lain..
So kesimpulannya, xdak pun tanda2 kt atas tu,batuk aku ni, batuk yang biasa saja kot..Antibiotik lam badan tak kuat....Pastu gedik nk makan aiskrim la, ais la, makanan yang berminyak la,yang pedas2 la, mcm na nk sembuh kan?? ok2 ruby, insaf la kamu okeh...suma orang dgr aku batuk rasa kesian..bukan nk mintak simpati, tapi aku rasa mcm dah mengganggu orang dah huhuhu....ampun yaaaa kalian....

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...