Tuesday, November 3, 2009

Mari Mengumpul setem

La ni dah pukoi 3.27 pagi...ahaha lewat gila..pasepa aku xtidoq lagi? dok kumpoi stem ka? dak aih..aku dok tengah upload file kt supplier, satg staff bising lak xdpt kad depa, huhuhu, sorry, aku sangat la busy...

Sebenaqnya aku dah tdoq ahaha..kiranya bangun awai la ni hehehe....so alang2 tenet laju time2 mcm ni, aku pun apa lagi, upload la keja yang asek tertangguh ja huhuhu...Ok2 ruby, straight to the point hehehe

Mari mengumpul stem tajuk dia...sejak dua menjak ni kan, aku obses sangat dengan benda ni....aku jadi hangin bila benda ni asek jadi kat aku ja...apa benda tu? ala, orang pempuan sure suka punya la hehehe..

Benda apa? benda tu kan, aku guna sampai hitam..pastu aku dah xlarat nk toyoh hilangkan hitam tuh...benda apa ni? oit oit benda apa? ok2....

benda itu yang aku obses sangat ialah periuk!! ahahaha..hek eleh, periuk pun leh obses ka? HA LA!! dengan periuk la leh masak megi tau, leh rebus air barli, leh masak nasik impit, suma dengan periuk tau....

Pasepa aku guna periuk aku sampai jadi hitam? aku ada beli periuk yang murah2, cap helang kot, nipis ja tau, ada tiga set harga lam belas2 ja...dua periuk dah K.O di mana terdapat bocoran di bawah periuk tuh huhu...Satu lagi ok, tapi malang memang la tak berbau, tapi kalau masak hangit memang berbau ahahaha...

Retu aku ada rebus barli, nk minum air barli la kononnya, sbb badan aku panas sangat...dalam dok rebus letak air yang banyak, aku pun lepak2 lam bilik sambil layan FB kan...sekali Dila menjerit " akak masak apa? hangit la!" baru la aku gelabah ahahaha...barli aku dah hangit...abeh lekat hitam2 barli kt periuk tuh huhuhuhu..lagipun periuk tu nipis....

So dapat ja gaji next month tuh, aku pi beli periuk lain yg berukuran 20cm kot, jenama crocodile hehehe..tebal la gak kan....pastu aku pun rasmi guna periuk tuh masak megi hehehe..pastu masak nasik impit..ala time2 raya, besa la kan..letak air dah punya banyak lam periuk tuh, tapi aku ni sangat la careless..suka melepak di dalam bilik smbil layan kdrama huhuhu..sekali dah bau hangit...aaaaaaaaa hangit lagi periuk aku dengan nasik impit tuh...

So sekrang ni, apa kena mengena dengan periuk dan mengumpul stem??? ahahaha

Tara!!! ni la stemnya....



Dengan mengumpul stem ni sebanyak 130 keping, aku boleh membeli periuk ini dengan harga RM6.90 hehehe.. (aim aku tuh)

Bukan calang2 periuk tau, periuk ni " Italian Cookware Collection" tau..mahal seyh, harga sebenar untuk 18 cm saucepan RM160, kalau dengan stem 130 keping leh beli dengan harga RM6.90 ja...besh tu kalau dapat periuk ni...ada banyak jenis lagi, tapi lain la dia punya bilangan stem nk kena kumpul, contohnya kalau jenis 24 cm Casserole 2 liter, kena kumpul 200 stem dapat beli dengan harga RM9.90...
La ni, aku dah berjaya kumpul stem smpai 36 keping, aaaish banyak lagi tuh, seratus keping lagi nk kena kumpul ni =.=

Macam na nk dapatkan stem ni? senang ja, anda berbelanja la di Giant, dengan berbelanja sebanyak RM20, anda akan mendapat satu stem..Tarikh last tuk mengumpul stem ni ialah pada 25 feb 2010, harap2 aku dapat la satu dua periuk mahal ni hehehe...

So pada korang yang shopping kt giant, tapi xdak niat pun nk beli periuk nih, kalau dapat stem tuh, kasi la kat aku ek hehehe..aku nak sangat periuk ni...plss plss plsss kamu jangan nakal ^^

3 orang yang tak busy ^^:

jamal said...

ohoo.. ganbatte!
aja2 hwaiting!

Anonymous said...

Rubi,spnjg aku keja as peg.pemantau hrga(kj plg bosan aku pnah bt.bkn bosan dgn kj tp dgn opismate y haprak) aku tlh mbuat pmantauan hrga d giant n tesco. Rating mnunjukkan hrga d giant amat lah tak bebaloi bbanding tesco. Kdg2 hrga dia sgt mahal!

LanaBusyBee said...

jamal : tqtq

leha : a'ammg harga kt giant mahal pun berbanding tesco, aku x jadi pegawai pemantau harga pun leh tau hehehe..tapi nk periuk tu punya pasal, xpa la hehehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...