Monday, June 25, 2012

Trip to Bandung - Part 3

Holla!! haha sorry...lama aku menyepi...mood xdak untuk menulis ni....so jom kita sambung cerita pasal Bandung ni....harap2 korang tak cemuih la kan, kalau cemuih pi la baca blog lain hahahaha.....

Hari ketiga, mengikut tentatif ialah pi ke Trans Studio Bandung...


Muka di pagi hari, sangat sembab huhuhu
Pagi sebelum pi Trans Studio, kami pi Pasar Baru untuk kedua kalinya hahaha....maunya tak, tak puas hati, ada ja barang yang tak beli lagi, aku lak lupa nk beli kain pasang untuk MIL....kena la beli satu kan....

dan inilah muka puas setelah barang yang di cari jumpa, masa fisrt day tu, aku dah mai beli kain cotton kt cni dah, so kali kedua pun nk mai cni gak, sebab dia banyak pilihan ^^ looooike ....

tak lama pun kami kt Pasar Baru tu, lebih kurang dalam 45 minit jugak la hahahaha.lepas tu terus bertolak ke Trans Studio Bandung....seyes la, kalau aku mai sekali lagi kat Bandung ni, aku takkan ingat punya jalan2 kat cni hahahaha...kena menetap baru tau jalan eceeeeey

dan kami dah sampai yeeeeay ^^

untuk masuk Trans Studio ni tiketnya berharga rp150,000. lepas tu kita kena beli card reload ni rp10,000 untuk kita beli barang or makan kat dalam tu...kiranya dia macam card credit la, tapi kita kena reload duit dalam ni untuk semua urusan tu...kiranya tak guna la duit kertas dah....

ni restoren tau...memang rupa bentuk restoren sangat menarik...kiranya ni mcm fast food la...

first, kami masuk the rides Marvel Superheroes ni...gambar di atas khas untuk menjeleskan hubby munchy miahaha, sebab dia peminat tegar kartun2 Marvel hehehe....apanya The Rides ni? dia wayang 4D, best kot, ni first time aku tengok wayang 4d, siap ada effect air yang betoi, ada labah2 kt kaki, eeee teringat lagi, kalau mai cni lagi, haruslah mencoba lagi hehehehe.....

  
Thor ^^...hiasan semasa beratur nk tengok The Rides

ish, apalah spiderman ni, malu lak orang nk bergambaq dengan dia ni, boleh dia pi sembunyi muka dia lak hahaha :P

dan inilah keadaan di dalam The Rides ^^...lepas tu memang tak leh pegang camera dah, sebab kusyuk hahaha, lagipun pakai seatbelt bagai kan...tapi untuk ibu mengandung tidak digalakkan untuk menonton 4D ni, bimbang keguguran hahahaha....

dan persekitaran di Trans Studio...ber AC semua, so tak bimbang la berpeluh...apa tu AC?? air conditioner la hahaha, orang indonesia panggil AC saja buk ^^

kebanyakkannya ada permainan, pastu ada rumah Misteri Alam lain, tapi aku n kak ida tak masuk pun hahaha, takut la konon kan hahaha....pastu kalau yang ride2 mcm bumper car ka, solero shot ka, kami memang sengaja tak mo naik, takut tetiba pening nanti huhuhu...tak mo spoil mood hehehe....so kami lebih banyak bergambar saja ^^

cowok ni ensem bangat ^^
sky pirates ni lak, macam kita naik kapal di udara la lebih kurang hehehe...biasa2 saja...

Kedai2 yang menjual cenderamata dan saguhati di sini agak mahal la...kak ida bagitau dekat USS singapore takdak la semahai kt cni...aku tak beli apa2 pun...tak dak bajet pun hehehe....

saya suka Matematika ^^...Matematik beroperasi semudah A B C ^^

ha yang ni lak teater muzikal Bolang the Adventure...ala Bolang ni lebih kurang macam upin ipan la hehehehe
Elvis celup ^^
 
memang puas bergambaq la sampai habis bateri hahaha....ruginya sebab aku la gatai pi rakam teater muzikal bolang tu, tapi ok gak la, hubby munchy dok layan hahahaha.....

komen aku di Trans Studio ni, oklah, best tang the rides marvel superheroes tu saja hehehe...yang lain tu biasa2,  tapi kalau ada anak, bawak berjalan2 kat cni best la hehehehe

lepas tu kami singgah di Kartika Sari untuk beli brownies....sini memang terkenal Brownies dia yang memang sedap....harga satu dalam RP38,000...boleh bawak balik buat ole2...tapi aku tak beli pun, sebabnya susah nk bawak balik, naik flight, pastu nak naik bas lak, tak ke renyah namanya tu?? huhuhuhu 
taaaaapi, aku share beli rainbow kek ni dengan kak ida hehehe....cantik kan? aku memang dah teringin lama sangat dah....rasa dia susu2 sket..sedap lah... 
gambar ni amek dari kak ida hehehe....

malamnya dah nak dekat balik, kami singgah kt Bali Heaven ni, factory outlet jugak ni, masing2 dah letih, rupiah pun tingal berapa je lagi....aku memang xdak bajet nak beli apa2 dah...ingatkan dalam bali heaven ni tak best, sekali, heaven wa cakap lu huhuhu, nyesal la tak singgah sini dulu, baju untuk ladies banyak cantik2 dan ada yang bersaiz besar aaaaaaaaa, memang duit dah xdak, tapi aku beli sehelai baju tdo rp50,000 saja hahaha.....

 aku sibuk nk pilih baju tdo, kak ida sibuk nak suh aku snapkan gambar, last2 dia pun beli gak baju tdo hahahaha ^^

dan inilah hasilnya ^^....berakhir sudah untuk shopping di Bandung...keseluruhannya memang sangat puas hati, walaupun dok rindu nasik lemak malaysia hahahaha....apa hasil barangan yang aku beli? ah tunggu next entry la ek hehehe....

ok, hingga berjumpa lagi di lain entry, thanks sudi baca blog LanaBusyBee iniiiiiih ^^

3 orang yang tak busy ^^:

Liza said...

Best jugak trans studio tu yer? Theme parkl la kan.....

Salmi Khairil said...

salam perkenalan..banyak nyer shooping..bile agaknya dapt ke sana.

Anonymous said...

hehe.. singgah sini jadi 'reminder' tuk pegi Bali Heaven awal2.. dulu pun singgah masa nak balik duit rupiah dah habis ....waaa

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...