Friday, August 14, 2009

Rentetan H1N1

sambungan dari artikel di bawah, maka terpaksa lah aku bertindak seperti ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


peace ;D no H1N1 hehehe...

aaaaish muncung terlebih, mcm ninja dh hehehe

Aku sebenarnya keja kt site, skrg kt KLN (kementerian luar negeri), di sebabkan dah kes, semua staff di sini mempunyai kesedaran untuk memakai mask...ada gak yang tak pakai..hurm , xtau nk kata apa la klu yang xmo pakai tuh, better prevent than cure kan..

lagipun aku ni selsema, gara2 makan aiskrem dan minum ais yang terlampau..sampi sakit2 tekak..tapi aku xdemam okeyh!...so xmo la nk jangkitkan selsema aku kt orang kan..better pki mask...mask yang aku pki tu mahal gak weh RM8, g beli dengan kak seli masa mula2 byk kes retu, tapi xpakai2 gak, sbb lum ada kesedaran..tapi sekarang aku dah sedar diri hehehe...

g alamanda tadi pun pki mask...orang pandang, tapi xde rs kekok sbb ramai gak yang dh pki..aku cuma geram dekat segelintir orang lelaki (anak2 muda la nih) dok gelak2kan pakai mask, huh narrow minded!!...kang kena H1N1 baru hang tau ahahahaha..sorang lagi mak cik ni, masa aku beli nasik ayam, aku dok sebelah dia, dia mcm nak elak2 dari aku jer, HELLO!!!!! aku bkn H1N1 la...aku prevent ni..tu la kan minded org ,melayu...aaaaaaisssh....

pastu nak g beli mask kt watson or guardian kan, mmg xde stok..giler la...

yang beshnya pki mask ni kan, kita leh wat memek muka sesuka ati ahahha ^^..kadang2 mulut dh senyum, tapi nmpk mata jer sepet, mcm pic aku tu la hehehe...

kalau bulan posa lak, leh makan gula2 kalau bendera berkibar di angkasa hehehehe >.<

11 orang yang tak busy ^^:

yesterdayrising said...

gila ah.cam ninja la wei!

or0 said...

cun!

mahalnye!

fishballisme said...

Ana nak jugak mask ala ninja ni!..

*mo0ney_seLamaH* said...

mahal gila babas....brapa kali pkai wei..jgn guna kerap2...sbb xbagus gk

LanaBusyBee said...

heary : ahahah tu la kan...aku dh belikan tuk hang dh, nnt aku pos ek..

jamal : a'a mmg mahal...sbb dia leh filter out & kill 99.9 % of germs, mcm2 lagi la..memang selesa dan kemas...

ana : ana nk ke? nnt ruby belikan

muni : a'a memang tapi aku rs selamat, sbb dia BioMask..nnt aku update pasal mask ni..xtau lak bapa kali pki, xpki kerap2? beh tu, nk keja mcm na? xpakai kang kena jangkit selsema babi lagi bahaya..kat umah aku tak pakai la, tempat2 yg crowded ja aku pakai..mayb maksud hang jgn pki berterusan mask yang sama tuk hari yang berikutnya kan..hang google BioMask tuk penerangan lebih lanjut, pak google sedia nk jawabkan hehehe ^^

Diana Jamil said...

la ni dianapun takut nk pi KPT...padahal depa dok panggil slalu pi sana...wa takut..takut tu bkn ape, kalo diana kn nnt ank pun kn kan?so beware la ye...

yesterdayrising said...

yeay.hg mmg baik hati rubi..jgn lupa kpli bulan 9

or0 said...

nak jugeeeeeeeee.........................

LanaBusyBee said...

Diana : ha tu la diana, bahaya, mana baby lg sng la kena

heary : wes, aku br pos rini la..

jamal : pesan dengan air liur, dpt pun air liur la ahaha pulang paku serpih hehehe

Zakiah Mohd Saad said...

giler ahh...topeng ni mcm ninja la..patut la ramai dok gelak2 kalau pakai topeng ni..lain dari yang lain..aku pakai yg mcm biasa2 jer sbb pakai sat2 jer pun,kat tmpt2 crowded.. :D

LanaBusyBee said...

yes semestinya perlukan kelainan hehehe...derang x gelak pun la topeng ni, depa dok gelak topeng yg biasa2 mcm hang n nuar pakai tu(sbb org yg gelak tu, dia xpakai mask, depa gelak la dulu, nnt kena H1N1 br depa tau ahahaha)...aku pakai biomask ni, ramai ja tanya beli mana, sbb dia kemas dan selesa..biomask ni memang breathtable, besh giler selesa ja aku pakai..bila pakai mask yang singgit, xbesh lgsg huhuhu....lg bagus pkai biomask di tempt crowded, sbb dia leh kill 99.9% germs

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...