Friday, November 28, 2008

Wrong Number


ahaksss...entry kali ni tajuk mcm lagu DBSK lak hehhehe....
pepagi lagi dah ada call dari private number...pastu yg ckp tuh,aku dgr dia mcm ckp indon...eh bkn ckp indon la,mmg org indon tuh....dia bgtau yang dia dari menara celcom...erk....pastu dia tanya aku,ni no aku ke?daftar guna nama aku ke? ye la...mmg aku punya no la....pastu tanya nama aku apa...haaaaiz,klu dh dr menara celcom kan,tak kan la tak tau pasal butir2 diri aku kan....pastu aku bgtau je la nama aku....

pastu dia ucap tahniah kt aku sekeluarga,sbb bertuah dpt rm10 k..erk...aku tny la,napa leh dpt lak kan? dia kata ada 3 no yang bertuah termasuk no aku....pastu dia mintak no akaun bank aku...pastu aku rasa mcm musykil je la,aku tanya ni napa nk bagi duit sesng ni kan?dia kata sempena aidiladha...erk...tak la semudah itu kot kan....pastu aku letak jer call tuh...pastu dia cll lagi...aku angkat,aku bgtau dia" sorry sy tgh sibuk,jgn kacau sy lagi" ahahaha...nk menipou pun kan,biar la logik sket huhuhuhu...klu dr menara celcom,dh kita ni pelanggan dia,takkan la nk tny lagi nama kita sapa...dah sah2 maklumat dan rekod peribadi kita ada kt celcom kan....huhuhuhu...hampeh2...tapi utk kalian suma,berjaga2 la.....jgn mudah terpedaya....


ni rupa menara celcom tuh...(gambar sekadar hiasan saja) ahahaha

5 orang yang tak busy ^^:

Warnawanie said...

hehehe...
wanie selalu sgt dpt call n sms menang dowit....hew hew hew!!!

tah ape2 je kan...
alamak tgk menara celcom...teringat bil tepon lom byr.. hahaha

fishballisme said...

dah ramai yang kena... termasok ana.. eii kalau kita boleh la pikir.. kalau orang tua? mesti cam tak pikir panjang...

LanaBusyBee said...

wanie : ha tu la kan,ntah apa2 jer...pat2 g bayar..kang nnt kena bar hehehe

ana : ha tu la kan...abah ruby,klu dpt sms dpt duit pun kan,dia dh mcm seronok,tapi ruby bgtau yg suma tu tipu jer...pastu dia dh berhati2 dh hehehe

zAKiah said...

huhu...best je blog hg...ramai nak bg comment..ok la, sabor je..aku sedar siapa aku....

betul tu,aku pun ada dpt sms ntah apa2..menang sim card la,mcm2 lg,jangan percaya..!!semua tu tipu..

cookey said...

ooo~..tricky je tu..
kut ye nak menipu, agak2 ar..sindri kata dari menara celcom..apesal mintak nama lagi..bangang!

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...