Sunday, October 23, 2016

Yeaaay!!! Makeup Remover yang best!!!

Alhamdulillah...akhirnya lana jumpa jugak makeup remover yang sesuai dan yang paling best murah hahaha....kemain lagi eh...bersyukur bagai hahaha....ha maunya tak, dengan skin muka yang mengada2 ni, lana hanya boleh pakai baby oil untuk menanggalkan makeup2 kt muka...sangat lah tak best, sebab baby oil kan berminyak....

Kenapa pentingnya kena pakai makeup remover ni??

1. bila kita makeup, selalunya foundation atau bedak memang ada mengandungi silicon. silicon tu sikit je la, dengan silicon tu la yang mencantikkan muka kita bila kita pakai foundation tu....bila nak solat, haruslah silicon di buang dari muka kita supaya wudhuk dapat memasuki liang2 roma di wajah kita, baru la sah wudhuk yaaa....

2, bila kita guna makeup remover, maka bahan2 kimia or habuk2 yang melekat pada kulit muka kita akan dapat di tanggalkan...kadang2 cleanser kita mungkin tak dapat menanggalkan sisa-sisa makeup kita tu...tu yang kadang2 muka kita naik jerawat lah, berminyak lah, sebab tak di cuci dengan elok....

Sooo dah banyak lana try and error makeup remover demi untuk muka yang sensitif sangat ni...

Awalnya lana pakai makeup remover dari shaklee ni...tapi mahailah RM75 kot kalau tak silap huhuhu...bau dia mcm tak best, ye la, produk semulajadi kan....tapi kesan dia sangatlah best...bila habis, kena la cari yang lebih murah sket, tapi sesuai dengan muka lana ni....

pastu lana try beli yang hydra clean ni pulak...sebab kalau kulit yang kering, yang ni sangatlah sesuai...tapi pada kulit lana, tak sesuai, bila pakai, masa tengah gosok nk tanggalkan makeup tu, lana akan rasa panas di muka huhuhu....kulit sensitif sangat....

gambar ni credit http://gratefulbeauty.blogspot.my/2016/04/skincare-review-silkygirl-pure-fresh.html 

pastu lana try lak beli pure fresh ni....ya Allah wanginyaaa...memang best bau dia....tapi....tapi....lepas pakai, muka lana jadi pedih dan kemerahan...petanda memang tak sesuai dengan kulit lana.....tapi lana tak giveup tau...lana terus mencari lagiii hahahaha

dan akhirnyaaaa tadaaaa....Micellar cleansing water....tergerak hati lana nk try, masa tu tengah promotion, rasanya promotion lagi ni RM9.90 saja....apa yang bestnya??? dia ibarat mcm air saja, tapi mampu menanggalkan makeup di muka....tak payah gosok weh, tuang kat cotton pad, pastu tekapkan pada tempat yang nk buang makeup tu...pastu hilang, walllaaaa.....

kt instruction dia cakap tak yah bilas, tapi lana bilas ja, pastu barulah cuci dengan cleanser kita....dan yang bestnya, muka lana jadi lembap, tak merah2 or pedih2, ibarat air yang ajaib, gituuuu hahahha....

Micellar ni ada dua jenis, satu utk kulit sensitif (yang lana tengah guna) satu lagi untuk kulit berjerawat dan berminyak....
(credit gambar Garnier Fanpage)


so korang boleh la try...memang sangat best....entry ni adalah entry tidak berbayar, sebab lana nk share benda yang bagus, setelah akhirnya mencari yang sesuai dengan muka lana hahahaha.....

Thanks sudi baca hingga habis ^^





1 orang yang tak busy ^^:

Bro Framestone said...

Wah pandai promote sekarang ek... Ala kita xpakai make up

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...