Friday, September 19, 2014

Fathia first time demam

Hari jumaat lepas 13 hb 9, tetiba tangan aku naik bintik2, ada air...mcm alergik...so aku buat bodo ja lagi,tapi double up mkn supplemen dh, mkn vita c 2 biji, nutriferon 2 peket sehari...malam tu lepas balik dari rumah kawan husband, aku jadi lenguh2 kaki..terus rasa mcm badan panas...xlarat...letih gila rasa...sekali, demam weh...aku basuh kaki dan muka ja pun, menggeletar satu badan sejuk,tapi badan aku panas....malam tu tdoq dengan berselimut....

pagi sabtu, 14 hb 9, Alhamdulillah,aku xdemam dh...tapi ada ulser la plak dlm mulut sahih la kurang air la tu..pagi tu pi jln2 kt muzium padi, ada pertandingan kucing...bawak fathia...balik tu bila malam ja, aku perasan, badan fathia panas ja...so aku jelum2 kepala dia dengan basic h...tidoq mcm xdak apa2 berlaku...

mai hari ahad tu,pegang badan fathia, panasnya ya Rabbi...aku amek termometer, 38 kot panas dia...terus sms boss amek cuti...alamak, pasaipa fathia demam ni? Jangkit dari aku ka?tapi dia xdak hingus2, or batuk2, tapi aku perasan ada naik ruam2 kt tgn dia...tp xteruk...sahihlah dia alergik gak la sbb fathia kan susu badan lagi hurm.... aku call husband suh balik awai, sbb aku xleh buat apa, fathia merengek, tak mo lena...aku pun xleh nk mkn...risau...bila xmakan, susu pun xmo keluaq huhuhu...stress sangat...

hari isnin still panas lagi badan fathia, antara 37-38 bacaan suhu dia.so kami decide bawak pi jumpa doktor homopatilah...fathia ni kan,pantang nmpk org pelik sket, mesti nak teriak hahaha...doctor tu mcm india muslim kot,gelap2, xdan apa2 lagi dh melalak tgk doktor tu hahaha...

balik rumah bg mkn homopati tu...aku still xjemu2 jelum kepala dia dengan air...sebab panas ni, lawannya sejuk kan...bila mai malam tu, Alhamdulillah suhu badan fathia dh turun...leganyaaaaa....ada sebab ni fathia demam...tp belum tau lagi apa dia hehehe...kita tgu ^^

ni gambaq budak baru baik demam...dah seghoh sket dah uhuuuk,..

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...