Wednesday, November 14, 2012

Bersedekah murahkan rezeki kita

Berapa kali kita bersedekah seminggu? Sebulan? yaaaa mesti ada yang kata, senyum pun satu sedekah, kaaaan ^^....

Percaya atau tak kalau kita bersedekah, rezeki kita lagi murah....tapi aku memang pegang kata-kata tu...dulu aku mengaku yang aku ni memang agak kedekut nak bersedekah, tapi husband aku sebaliknya, ada ja yang dia nampak kesian kt tepi2 jalan, dia akan sedekah....

kadang-kadang dalam hati aku "aku pun ada rm5 ja dalam purse ni, nak sedekah apa" haaaa....silap!! aku silap!!...kita sedekahkan seringgit untuk dia. tapi kita ada lagi rm4 kaaaan, mana tau lepas tu rezeki kita lagi murah......tambah2 lagi, aku berniaga, (sapa yang berniaga, akan faham dan seronok bila ada orang beli barang dekat kita kan)..bila berniaga, tak ada customer yang nak beli, rasa macam down kan? betul x? so bila aku aplikasikan sedekah dengan ikhlas, InsyaAllah, mesti ada yang akan order barang dengan kita...percayalah...trylah buat, korang pasti dapat rasakan kesannya ^^

ermmmmm dah lama aku tak jenguk blog fav pasal kewangan Pakdi.net....baru ja tadi dok blogwalking kat blog dia, ternampak satu tips yang sangat berkesan untuk orang yang susah nak bersedekah dan derma ni...ok, sila baca kat cni ^^  dan jangan lupa untuk amalkan ek ^^

senang kata, simpan sehari seringgit, cukup 30 hari, maka cukup RM30, boleh pi derma or sedekah...^^

2 orang yang tak busy ^^:

Emma said...

ya, benar semuanya, hari ni saya akan bersedekah kain baju anak-anak yang dah tak muat kepada mereka yang memerlukan....

Mohd Aslam said...

betul tu..sedekah lagi menambah harta walaupun pada zahirnya nampak kurang. Tapi Allah ganti dengan lg besar..

http://www.aslamber.com/2012/10/tips-untuk-murah-rezeki.html

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...