Tuesday, December 20, 2011

Kalsium susah hendak di serap jika umo dah 30 ke atas? oh noooo!!!

Korang suka minum susu? Berapa gelas sehari korang minum susu? Eee seyes saya tak lalu nk minum susu...
Eh eh apasal dengan susu dan kalsium? Ye la, kalsium boleh didapati di dalam susu..tapi berapa gelas susu yang diperlukan dalam tubuh badan kita untuk sehari? Untuk dapatkan 1000 kalsium, kita kena minum 8 gelas susu sehari...

Ok fine, sehari boleh lagi minum, dua hari, tiga hari?? Empat hari? Hohoho...bagi saya memang tak lalu...muak...so alternatif lain, mesti la kena ambil supplemen...

Alaaaa mesti orang cakap, nak jual produk la tuuuh...saya takkan jual kalau produk tu tak bagus...tapi semua tu tak penting, yang penting skrg ni, saya selalu sakit kaki bila bngun pagi2...

Kalau duduk lama2 mengadap pc, pastu bila bangun nk berjalan, saya lenguh2 kaki...gemukkah saya ni? Duduk bersila je, cepat sangat kebas2...lenguh2 pinggang lah...apakah petanda tu??

Yaaa korang memang pandai, kurang kalsium..so saya berusaha untuk hidup lebih sehat, tambah2 lagi tengok iklan kat tv, yang kalsium kurang dalam badan sehari demi sehari...nak ka tulang kita rapuh...bila umor dah tua, memang buat la apa pun, memng susah, bak pepatah, melentur biarlah daripada rebungnya ^^...

Dan hari ni dah genap 22 hari saya ambil kalsium, atau nama shakleenya ostematrix ^^, Alhamdulillah, bangun pagi2 tak lagi sakit kaki...saya memang sayangkan badan saya...saya tak suka lenguh2, sebab semua tu boleh mengganggu mood saya nk buat kerja....

So korang mcm mana? Saya ni berumur 27 tahun, tahun depan dh nak masuk 28 tahun, saya sangat takut jika kalsium dah susah hendak di serap dalam tulang saya...
So marilah kita hidup cergas, sehat dan bahagia ^^....untuk pertanyaan lanjut silalah email saya firbee@gmail.com ^^
Published with Blogger-droid v2.0.1

1 orang yang tak busy ^^:

Emma said...

mahai tak produk ni, now dalam pasaran banyak juga kalsium tablet 0r kapsul ni dijual, Blackmores adalah salah satunya tapi mahai berdenung...

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...