Wednesday, March 25, 2009

Perfume

Jom kita bercerita mengenai perfume....Sebenarnya terpengaruh dengan ell, dia ada wat entry pasal perfume ni la....Bagi aku kan, perfume ni, akan dapat meggambarkan keadaan @ situasi @ kenangan lama hehehe...masa sekolah menengah dulu ,aku pakai perfume yang body spray Impulse tu, yang kaler hijau tuh, so aku akan teringat zaman2 aku ting 4-5 di sekolah teknik balik pulau hehehe (seperti pic di bawah)


Then masa aku masuk matrik, aku pakai perfume Happy Clinique...Mahal perfume ni, tapi ingt aku beli ke ahahaha,xde maknanya, akak aku yg bagi hehehe...aku pakai time yang special jer, mcm outing ke hehehe (xdating sbb xde pakwe time ni huhuhu)..Hari2 biasa aku pki perfume avon jer hehehe..

Then aku masuk utem, aku g umah akak aku, dia bg perfume aigner Clear Day lak...ahaha asek dpt free perfume jer...akak aku bila dia rasa tak besh or sama dgn orang lain, dia sure xmo..so aku la menjadi mangsa menerima dengan rela perfume yg dia tak nak...di samping tu, aku still akan pki perfume avon gak..yang nama Blue for her tuh...
aigner clear day

Avon - Blue for her

Then masa dah kerja ni, aku pki perfume yang tiru ala2 bodyshop tuh, nama apple blossom..sedap gak bau dia..ala yg roll on tuh hehehe...Janji wangi..Perfume avon memang akan sentiasa menjadi pilihan aku la..sebab dia wangi n mampu aku nk beli ahahaha,yang menjadi pilihan aku vanila musk,bau mcm aiskrim vanila nyum nyum nyum >.< ..Pastu ada la aku g jejalan dgn kak seli kt midvaley, perfume adidas tgh buat promotion...dpt pouch...aku bkn nk perfume tu sebenarnya, tapi nk pouch tuh hehehe..beli dua sekali,bg pdot satu, aku satu hehehe...tgk tuh, tak luak pun perfume adidas tuh ^^
adidas - tropical passion

Avon - Vanila Musk

Then skrg ni, aku tgh pki perfume one drop perfumes tuh..byk gak la aku beli, 3 kotak yg pempuan, satu kotak tuk lelaki (tuk pdot la ^^)...yang kotak kaler hijau, bau dia aku tak berapa suka sangat, so aku dh byk sedekah kt adik n sepupu2 aku hehehe...

faberet aku yang kaler pink tuh, bau dia soft2 gak la..tengok dah byk berlubang kan hehe..aku ni plak, jenis klu suka bau tuh, pakai bagi abeh dulu, then dh abeh baru tukar yang lain...mmg tuh style aku hehehe...
Then perfume yang mahal, yang aku pki time special jer ialah perfume BVLGARI essential rose..adeeeh, perfume ni, aku dipaksa dan rela tuk belinya ahaha...akak aku la, dia dh beli perfume ni, then sama dgn mak datin kt sebelah opis dia,pki sama bau ahaha...so dia tak mo, dia jual yang ni kt aku....seb bek leh byr 2x kt dia ahaha...dah la 25ml jer pun perfume BVLGARI nih, tapi harga dia aigoooo......omo omo.....Sekarang aku tengah aim perfume bodyshop Aqua Lily nih, bau dia bg aku fresh n soft jer...pas abeh suma perfume one drop baru aku nk beli yang bodyshop tuh...aku tak suka nk beli byk2, kang tak abeh pki pun huhuhu...baik guna satu2 jer, berjimat hehehe..
perfume oil?? or

spray ni??

5 orang yang tak busy ^^:

Mohd Naim said...

wahh...banyaknyer perfume dia..aku punya satu jer..CK Eternity ..ex aku kasi..pakai xabes2 sampai skrang..huhuhu!!

nedy said...

my dear u nak ke parfume bodyshop yg aqualily tuh..?
aku ada beli..pakai 2-3 kali aku dah xmo..ko nak nti aku poskan...berehh??

LanaBusyBee said...

naim : xde la byk pun,tapi byk la gak hehehe..mcm obses gak la aku dgn perfume nih hehehe

nedy : aaaaa beb, napa u dh xpki?u xsuka ke bau dia? boleh jer klu nk kasi kt i hikhik

eiffaakmal said...

hye there..just browsing myvians nampak u..so i added as friend in Myvians ye...btw, nice collections..i'm a perfume addictor gak...hihihi...-leprechaun

LanaBusyBee said...

eiffa : hi eiffa,tq for add me ^^...if u have blog, can i add u @ my link??

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...