Monday, April 20, 2009

Tercapai juga akhirnya

Oyeeeeay...akhirnya aku balik kg setelah 3 bulan tak balik...Macam2 aku dok pk sebelum balik kg tuh...Ye la seblm ni, aku asek chengeng ja..aku takut gak something bad happen to me or to my family huhuhuh...Aku memang mcm ni, suka pk yang bukan2, haaaih mainan syaitan tul la huhuhu...

Alhamdulillah, aku bertolak dari KL kul 5.30 ptg...Sampai kul 11.30 mlm kt Shahab..Pdot mai amek, sbb keta abah aku lam bengkel lagi...Uik, dah lewat2 mlm pun ada org pki baju keja lagi agagaga...dah sampi umah, aku berborak2 dgn adik dulu..almaklum la lama xjumpa, byk la yg kami sembang..tdoq pun lewat hehehehe

Jumaat...Awal2 lagi aku bangun tuk menaip sokumen tender...Adeeeeh kedekut punya MB**...dokumen tender pun xmo kasi softcopy, terpaksa la aku menaip balik, nk bg kt account manager huhuhu...Cuti2 pun buat keja? Hurmmm, nk wat mcm na kan...Ptg jumaat tuh, aku round2 dengan adik aku mencari Sekolah Model Khas Jenun...Haaaih jauh gak dr umah, 45 min gak la....Dah tau jalan, sok senang la nk pi exam Medsi...

Balik dari pendang, dekat simpang umah aku ada xcident..Nampk gak la budak yang xcident tuh, adeeeh berdarah sebelah muka dia..kawan dia bibir berdarah(xsempt nk snap pic, tgh takut gak time tuh)...Sorang lagi terbaring di atas wakaf (org ramai dah angkat aku rasa) Nampak mcm dua biji motor, tapi tak pasti, sbb ramai org dok kerumun huhuhu...Sampai umah, pakteh, makteh, abah dan kak Ko dah dok berkumpul2 sembang2, sbb depa dok dengar bunyi xcident..Last2 abah aku kuar g tgk kejadian tuh..

Aku masuk umah,hurm bila nk tercapai hasrat aku nih haaaaaaih....Pastu aku kuar g lepak2 kt taman umah pakteh aku...haaaih rajin betul la pakteh aku ni menjaga taman dia...Sementara dok tunggu berita dari reporter vespa hijau xbalik2 lagi, kami pun dok menjalani refleksologi kt taman pak teh aku..Mak jang aku pun join sekali hehehe....

Tapak refleksologi kt taman Pak Teh aku

Kolam ikan pun ada..tapi aku xpasti ada ikan ka dak hehehe

Reporter vespa hijau ^^

Sabtu....Bangun awal pagi, siap2 nk pi exam....Adeh, kematu gak dok atas moto..Sampai kt sekolah model khas tu, owh rupa2nya sekolah miskin luar bandar, patut la nama sekolah model khas...Pas jawab exam selama sejam, kami pun terus pi alor staq, sbb aku nk tambah servis internet kt no celcom aku...owyeaaah, aku dh leh berinternet skrg tanpa memikirkan bil yang mahal lagi hehehehe..tapi too bad, kt kg aku xdpt 3g huhuhu...



Sampai ja umah, aku terbau sesuatu..Owwyeahhh, hasrat aku dah tercapai hehehe...abah beli durian..ada 6 biji..durian kg..tapi aku xleh nk mkn lagi, sbb rasa penat...Panas betul la kt kg...musim angin panas la ni...so aku menidurkan diri dulu hehehe...tetiba ja no yang tak dikenali tepon aku, haaaih nk kejut aku suh mkn durian ka?agagagaga..Tapi aku sambung tdoq balik, penat sgt la huhuhu

Pastu mak dok gerak aku suh mkn durian..Aku tak layan lagi..Last2 aku tak tahan, aku bgn bukak mata,m terus amek pinggan buh pulut sama santan dengan durian...Fuuuhhhhh nikmat gila hehehehe...Alhamdulillah....tercapai juga akhirnya (^_^)

Satu pangsa, seulas durian..tapi memang besh sgt...Sebijik durian aku abehkan aku sorg ja hehehe

ni lak durian yang last2 dah...xsempat aku nk snap pic selonggok durian sbb paham2 je la hehehe


Pokok rambutan dan buahnya yang sedang putik...banyak tul, sekali lagi aku balik ni dah leh mkn ni...

Cuaca kt kedah memang panaih ja la ni....ni pemandgan sekitar kul 6.30 ptg tau huhuhuhu

5 orang yang tak busy ^^:

mo0ney said...

nikmat eh balik kmpung???kalo aku kalu...dok kulim je pun.sebulan skali balik gk..nk wat camna.kuli yang terpksa keja keras

~ miss femme fabulosity ~ said...

Shedapnye duriannnnnn...!!!!

Buat i mengidam kat opis petang2 nih.. aaarrrr...!!~~~

Mana nak carik kat KL? ='(

QueenWizza said...

*sedeyh

sbb tgk durian tu sedap sgt tp xleh mkn. uhuks :S

LanaBusyBee said...

mooney : nikmat gila balik kg, xdak tenet aku tdoq wlupun panas ahahaha

ell : mmg sgt sedap, i mkn smpi penin kepala agagaga..ha tu la kan, ada jer kt jj, tapi yang dh diletak elok2 lam polisterin,mcm dh xnikmat jer mcm tu kan

wizza : ala, mkn sikit jer dah la wizza,at least lepas geram..lana x amek herbalife, so xpe la agagaga

or0 said...

nomot tak dikenali? dah kenal kan?

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...