Monday, December 22, 2008

Game Mania ahaha

fuh...fuhhh....ala habuk sikit jer blog ni agagaga...emmm hjg minggu yg baru lepas,aku rasa mcm letih giler...tapi aku sanggup dan rela..aku tak kisah utk keletihan itu...umah dh tentu aku tak kemas ahaha...lantak2,yg penting skrg,aku nk hilangkan tekanan keja aku..tertekan ka aku berkeja? takde la tertekan pun kan smpi tak raya ahahaha....sebenarnya,aku mmg suka main game..leh dikatakan addicted sgt2 la...so hjg mgu lepas,aku main game jer keja aku...smpi tak mkn, pedih perut aku..sorry yer perut huhuhu...ok,meh aku review game yg aku main mgu lepas....

1. FAB FASHION
ha game ni, lebih kurang mcm kita ni jadi pereka fashion la...aku dah abeh level yang normal punya...skrg aku dok tgh bertungkus lumus untuk menghabiskan level difficult lak...haaaiz mmg difficult toi la...sbb ada alien yg suh aku wat baju,klu ta nnt dia nk takluk negeri aku ahahaha..nmpk x pic kt bawah tu,ada gambar ufo..tu alien punya la tuh...


pic kt bawah ni plak,adalah tempat aku bekerja untuk membuat baju...semua item kt ctu aku dh upgate....mesin jahit,mesin buat kasut,beg dan topi, mesin potong kain dan pemain cakera hitam ahahaha....pempuan yang baju hitam tuh,adalah model...dia dh dtg kt studio aku,pastu aku g la ukur dia...pas ukur,ada la kuar note yg dia nk baju keler apa,suar kaler apa...pastu kena pilih jenis kain...pastu bawak g jahit...dh jahit bg dia pkai....bkn sorg tu jer modelnya,byk...dia dtg kekdang smpi 4 orang sekali..jenuh aku haaaiz....
pas dah siap jahit, model2 ni akan wat catwalk untuk lelongan baju yang telah di design...so,time tuh ada la org dok tawarkan harga...aku kena la pilih harga yg paling tinggi...dari ctu la dptnya duit....

ni plak,pic model2 dalam scrapbook aku...cth design baju,mcm tu la...ada byk fashion lagi....emm kalau nk tau,kena la main hehehe....so,aku dh dpt menghabiskan lagi level tuk game nih...dok tertunggu gak apa kesudhan dia.....


2. SPA MANIA
cemuih aku main fab fashion,ye la,asek model aku tak sempt pki baju ja, ketaq kepala tau nk control suma ahahaha...so aku main la spa mania la...game ni aku dpt dari kak ela...so aku mai la dengan dia..dia jadi penasihat aku,dok tolong habaq klu aku tak nmpk ahahaha....


ni la map tuk spa aku tuh....

bila kita bukak spa,kena la ada bahan2 yg mcam aroma terapi tu kan..so aku kena la wat mix'em up kan bahan tuh...cara dia sng jer,campurkan kaler,bg jadi mcm kt dalam yg bulat tuh...haaaiz, tingat aku masa belajar computer graphic dulu,kena campur2 kaler mcm tu la hehehe....

yang ni di panggil meditate..so nk massage org,kena la kita ni tenang kan..ahahah lebih kurang mcm tu la <----- menurut pemahan aku la ni yer..
ni lak,mencampurkan bahan2 untuk wangikan kedai spa aku....

boleh tukar2 baju...

ha ni la spa aku....ha tgk tu,aku ada 3 orang pembantu...yang pki bj kaler pink tu la aku hehehe...pelanggan aku yg ada simbol penyangkut warna hijau tuh,dia nk masuk bilik tuk salin baju la...tgk tu,lelaki pun ada dtg spa tau...muka masam ja,tapi pas guna spa aku,dia balik muka senyum ja ahahaha chumel....ada lagi character lelaki berjanggut (tak snap la plak), macho giler aku tgk ahahaha..selalu ja aku bg dia minum teh,supaya dia senyum...chumel giler okeh hehehe....

game spa mania ni,bg aku tak la mencabar sgt...aku start main kul 8.30 mlm,kul 2.30pg aku dh abeh suma level dengan mengupgradekan suma item hehehehe.....kak ela pun tdoq sama dengan aku,sanggup dia temankan aku main game hehehe....ni la yg aku dapat hehehe...puas okeh...

3. RANONLINE
aku saja jer try pki hp aku tuh jadikan modem untuk main ranonline...mula2 aku on sbb nk tgk frenster kengkawan aku..dh lama tak tgk depa...nk jumpa ssh,tgk lam frenster je la...
aku pun try la untuk login ranonline nih...sekali kan, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boleh seyh....aku suka! aku suka!...pasni tak yah la nk pi main kt umah akak aku lagi ahahaha....
main sekejap tu ok la kan...pastu aaaaaaaaaaaaaa hampeh huhuhuhu...dia asek dc pastu lag huhuhu...tapi lag2 pun,aku on ross la gak tuk sehari punya...lagipun tgh event time double exp....rugi seyh kalau tak main hehehe....kul 6 pagi,pas subuh br la aku tdo....
aku terjaga dlm kul 10.30...mengantuk lg time tuh,tapi mengingatkan aku on ross sehari,aku pun bangun la tuk sambung main ran semula...sekali tak leh masuk...aihhh awat ni...rugi la ross aku...ros tuh abih kul 3 pagi ari isnin...huhuhu...so,aku mencari alternatif lain...yeay aku dh ada port tuk main game tuh..iaitu di umah akak aku ler ahahaha....akhirnya...no more lagging hehehe...

pic atas tu ialah Hancock dan me ^^ Beelicious...ahaha macho la tuh konon...aku kata dia ensem,dan2 bukak baju ahahaha...time ni,aku baru level 41 huhuhu noob....

ha,ni Beelicious dh level 60.tu pun pdot kena paksa dengan aku untuk main <----tapi dh upah mol point RM10 tau >.<...hehehe,aku dah tak larat time tuh,dgn lapaqnya,penat,sakit belakang,suma ada la.rugi la,ada lagi 5 jam ross aku tuh,dh tu tak leh transfer lak hihu, tq dear......baju pun tukar dah la kan ikut level...tapi aku lum dpt big heal lg ( healer untuk pt nnt)..lagi 7 level untuk mendapatkan big heal..aja aja hwaiting Beelicious!!! yeah...mlm ni aku nk on ross la aku rasa...ross 5 jam yg triple exp punya...huh besh tuh,harap mlm ni leh dpt big heal....

emmm mania ke x ek?aku rasa biasa jer ahahaha

4 orang yang tak busy ^^:

zAKiah said...

aku pun suka main game PlayFirst ni...tapi semua game lebih kurang sama je cara dia..layan je time boring2..hihi..

LanaBusyBee said...

wes kiah, jom main ran online...klu hg nk men aku ada id high level,leh bg hang men...tapi lebih baik start dari bawah (level 1),baru kita rasa menghargai character tuh...hang bayangkan depa dok wat duit dengan jual id, cthnya id acher, level 140 RM800...ada jer org beli tau huhu

Saliza said...

Kiah jgn kiah. jgn terjebak mcm ruby. tido mlm termimpi2. jgn2. haha
adeih macho la bf awk dlm tuh huhu. dah mcm uknow yunho la plak sy tgk hehe

zAKiah said...

aku nak main online kat ner?kat ofis?hehehe...aku tak de tenet kt umah la...aku main game offline je la..huhu..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...