Thursday, December 18, 2008

my first time

ahahaha....
ni aku akui memang first time aku la...dan boleh catat dalam buku sejarah aku hehehe....

1. first time aku bawak keta masa nk belajar keta..tu pun abah yang ajarkan...pas xciden dengan pokok kt umah (plat no jer patah), abah tak bagi aku bawak dah...dia kata,nnt bawak keta hang sendiri la hihu...

2.first time aku bawak keta selepas mendapat lesen keta ialah pada bulan november,aku tak ingt brapa hb..tu pun sbb aku dh beli keta..bayangkan la,tahun 2005 aku dapat lesen, tahun 2008 baru bawak keta....tapi atas nasihat dari kengkawan,abah dan juga dari my observation kak seli bawak keta,aku dah boleh membawak ketaku dgn jayanya hehehe

3.first time aku balik kg,masa raya haji retu dengan keta sendiri...tu takde la pelik sgt,yg peliknya,dan soklan yang akak aku tanya "hang tak tdoq ka dalam keta?" cis,soklan yang merupakan sindirin yang aku dah agak dah, ye la,masa aku ikut dia balik kg,aku asek tdoq ja...maunya tak,aku dok cover men game seblm tuh ahahaha....mana nk tdoq nya,pdot dgn mat lan dok tdoq kt belakang besh ja,aku dgn ikah kt depan...sedar2 dh sampi sg perak dah..ahahaha gxgxgx to me...pastu pdot la plak yg bawak keta smpi la kedah...aku still gak tak tdo,sbb kena temankan dia...haaaaiz,apa2 pun thanks ek...

4. first time aku balik dr alor star ke KL dgn ikah,aku drive sensorg sepanjang jalan okeh <--- luar biasa la bagi aku yg dh 3ptg tahun tak bawak keta....nk kata pandai jalan KL tu tak la,signboard kan ada,ikut je la,sedar2 smpi dh kt BTS ahahaha....bertolak kul 9 pagi dr kg, smpi kt KL kul 3...abah n makteh aku kata,awainya sampi ahaha...standard la tuh, 6 jam kan....

5.first time aku risau sesangat...ahaha,yg ni lawak...ntah2 apa2 lak aku rasa...cermin keta pdot kena pecah,dan radio dia di curi...pastu ingtkan kawan dia dh pasang cermin tingkap tuh,sekali dia buh plastik ja...so, pdot rasa tertekan sbb sok dh raya...so dia off hp dia...<---kejadian ni jadi pas dia cita kt aku la....mlm raya tuh aku call dia...tak dpt...masa hari raya tuh, aku tergerak hati nk pi kedai dia...aku dok rasa dia ada kt kedai,sbb aku call umah dia,kak dia kata, dia missing in action...haaaizzz,sah dah la dok kt kedai nih...mlm tuh,aku br dpt tau dr mat lan,yg pdot berkubu di kedai dia...tekanan...ahahaha,apa la abg nih...pastu aku mula la dok pikiaq,dia makan apa? mana ada kedai bukak hari raya nih...dia pi 7E la kot...eh keta dia cermin tingkap pecah...emm sure rokok je la tuh...haaaaizz,sian lak aku rasa....mlm tuh mmg aku tak leh nk tdoq,dok pikiaq pasai dia...pepagi raya kedua,aku mmg jaga awal,tdoq pun tak tenang..aku dh siap2 iron baju suma,pas mak n abah aku kuar ja,aku tapau lemang, rendang,mamee 2 bungkus, kek dengan air oren...sian la kan org tuh tak beraya...elok ja dh siap,aku pun saja la try call dia...sekali dpt n dia angkat..ahahah,rupa2nya dia ada kt umah dah..seb bek ayah n kak dia pi turut dia....so semua bekal tuh tak jadi la...aku bg kt adik aku,suh bg kt bf dia lak....haaaizz mcm2... pastu aku dh rasa tenang, so aku pun tdoq la plak (cover yang tak leh tdoq semalam ahahaha)<--- eh ni sebenarnya first time aku ke,pdot? ahaha..apa2 je la

6 orang yang tak busy ^^:

Saliza said...

wah aku telah menjd cth kpd ruby la haha. tp jgn la amik cth ms sy bw keta hitam tuh. yg tuh ganas2 haha amik cth ms bw honda nih haha berhati2 jek aku. keta org beb mati aku kene bebel kalo ganas2. haha
pape pon sy x naik lg keta awk nih. tgk dr jauh jek ces2. bw la sy pegi mkn sedap sekali.

zAKiah said...

first time pasal lain tak de ke?hahaha..

LanaBusyBee said...

sy mmg nk bawak akak g mkn sedap pun,tapi ssh la,sejak2 time lunch kita telah berubah ni adehh...nk gak sy bawak akak kan,asek sy jer tumpang akak dulu hehehe

LanaBusyBee said...

kiah : napa? jelez??? jeles ek aku tak tdoq ahahaha

MohdNaim said...

tahniah!

LanaBusyBee said...

naim : ahaha..tahniah sbb apa? sbb ruby tak tdoq eh?ahahaha

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...