Tuesday, December 23, 2008

Cicakman2


cicakman kembali kali ini penuh dgn aksi!! ahahaha,mcm filem aku la plak,promote seyh,yusry yg wat hehehe...aku g tengok filem ni kt Alor star mall..pawagam baru bukak kt ctu...adeh mahal la,mcm tgk kt midvalley lak rasa harganya,tapi..yeayyy pdot yg blanja hehehehe...ada seat couple...eheh...apa lagi ahahaha...time beli tiket, baru kul 3.15ptg,sekali tayangan start kul 4.45ptg..adeeeh...merayau2 la dulu aku dgn pdot...elok kami masuk,dah start dh 5 min huhuhu...pastu,aku sangat la rasa hangin, huh, ada mamat ni,dia tinggi sgt la kot, dok tegak jer...wes tepi la...mmg menghalang penglihatan aku tul la,hish geram tul la...nasib bek seat couple,leh aku menyendeng jer kt pdot ahahaha....
ok2, meh aku review filem ni....

cicakman 2 ni kesinambungan dari yg satu..kan ginger boy dh mati ms 1 punya kan...so kali ni ginger boy wujud dlm keadaan roh la gitu, utk balas dendam dia atas kematian derang...so derang ni kaco cicakman a.k.a hairi(apek) untuk membalas dendam...tapi bkn hairi la yg jadi penyebab derang ni mati...pastu ada watak baru iaitu Rama lakonan dari Indonesia, Tamara Blenzeki sebagai watak antagonis..dia ni pun ada custom gak,jadi member kepada professor klon..professor klon ni,nk balas dendam dengan kerajaan metropulus...so dia mencipta satu bahan kimia untuk menjadikan air di empangan menjadi hitam....pastu dia cipta la penapis/filter air tuh,pastu dia nk jual...biasala professor klon kan hehehe...watak sharifah amani lak dlm ni sebagai gadis yg buta,adik kepada danny (yusry)... hairi ni,dok menjaga Iman(sharifah amani) dan mak dia...

so dapatkan professor klon menakluki dunia dengan menghitamkan semua air? bagaimana pula cicakman menangani ginger boy? dapatkan rama menguasai cicakman? apa terjadi pada iman? ahahaha,korang kena la g tengok sendiri hehehe...bagi aku secara ikhlasnya la kan,cicakman satu lagi besh...yg kali ni,mcm jalan cita pendek,tapi aksi banyak...teknik CGI suma tuh..leh nmpk....tapi aku salute la pada yusri,pandai buat modelling 3D dan teknik CGI tuh <----aku berkata sebegini dr pengalaman aku belajar 3D Max dulu kt utem...susah la wes nk wat modelling,mn nk wat contour lagi, nk bend, semua tu kena kretif dan ada bakat....hurmmmm

dah la,yg lepas jangan di kenang lagi,semu tu kenangan yg indah bagi aku mendapatkan ilmu..at least aku tau mcm na kepayahan itu, daripada org yg suka komen,tapi takde ilmu dalam bab tu kan...terserah la....<---- eheh emo lak ahahaha

so korang mcm na? tak mo nk support filem ni ke?aku dah hehehe...tgu nk lagi kt astro je la ahahaha

5 orang yang tak busy ^^:

fazrin2211 said...

NAK IKUT LAIN KALI TGK WAYANG,WAKAKAKKA

zAKiah said...

aku pun da tgk cicakman ni..masa hari first kuar...tak best sgt la...bengang je dgr rama tu gelak, dah la cakap indon pekat...dia nak gelak, prof klon gelak lagi..sampai nak biol telinga aku...

p/s : awat font blog hg ni besaq sgt...?tak pa la...

LanaBusyBee said...

fazrin : erk...

kiah : ha tu la kan....aku dok hangin dengan mamat tinggi tuh,sampi tak leh nk tumpukan perhatian tau....eh besaq ek?aku dok tgh buat lain ni...aku rasa dh kecik dh kot ni....

Saliza said...

nak tgkkk sy mesti menyokong filem Yusry hehe. tp tatau bile. sabar la yusry ye

LanaBusyBee said...

ha tgk jgn tak tgk...tapi sy rasa mcm akak tak g tgk je lg..layan kt astro je la ek nnt

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...