Wednesday, February 24, 2016

Alah membeli, menang memakai

Hi...kali ni aku nk bercerita tentang alah membeli menang memakai...kita ni kadang2 bila dah terbiasa beli yang mahai, pastu kualiti pulak bagus, bila try yg ekonomi sket, mula la tak puas hati kan...


sebab tu salah satu sebab aku tak mau biasakan diri beli handbag yang mahai hahaha, nanti bila beli yang murah dok rasa tak best sebab pakai mahai, kualiti bagus dan tahan lama...setakat 2-3 ratus ok la kot utk satu bag, tp klu lebih ke 5 ratus hingga ke Rm1K rasanya xmau la kot, sayang duit hehehe....


ok, bukan nk cerita pasai handbag, tapi nk cerita pasai span basuh pinggan hahaha....yaaa span basuh pinggan...sebab span basuh pinggan ni aku dan kakak aku gaduh, maunya x, dia beli span 2 keping, pastu aku cilok dia punya satu, padahal kawan beli nk buat stok wakaka, mana la nk tau, aku pun satu, main amek ja...tau sebab apa kakak aku marah? sebab span basuh pinggan tu RM6 satu (masa tu tahun 2007-2008 mcm tu la, xingt....bapak mahai RM6...aku pun tak faham pasaipa mahai...


 
nilah rupa span scotch brite tu...

so aku pun basuh la pinggan guna span tu... hoooi best lah guna span ni hahaha....dan sejak dari tu, aku tak beli dah span lain, memang beli ja jenama scotch brite dan jenis mcm dalam gambar tu....memang sangat best
  
Korang tau dak sekarang span mcm tu harga dia berapa? RM9 weh hahaha....dasat kan...tapi boleh tahan lama, aku guna dekat setahun jugaklah...kiranya beli 2 kali saja dalam setahun...oklah kan, alah membeli menang memakai ye dak? hehehhee

3 minggu lepas, aku pi cari span ni kt tesco, dia hanya ada juai kt supermaket yg besaq2 ja...pastu rasa, hmmm sayangnya duit hahaha....so aku masuk DIY beli span apa ntah, Rm3 dapat la dua keping....ok span tu memang berbuih, tapi susahnya dia nk tolong tanggalkan minyak...sbb span tu jenis mcm berongga, tapi bkn mcm scotch brite ni...hampanyaaa, dah la malaih basuh pinggan, kita kena cari pemangkin utuk kita rajin membuat satu kerja yang kita tak suka hahhahaa, betoi dak? 

sabun pun beli joy kot, sebab nk bagi rajin basuh pinggan hahhaha.... so misi hunting span scotch brite kembali...aku pi cari kt giant...xdak la pulak yg style tu...tapi ada satu warna kuning, bukan mcm gambar kt atas ada hijau yg kasar tu, tapi dia hanya kuning yg mcm kt bawah, jenama TONO-K, tono pun tono lah hahhaa, janji best senang nk basuh pinggan, harga dia RM8...ha oklah tu....

balik rumah test, ok, BEST!! selesai masalah...ha tu la, bila dan biasa beli benda yang berkualiti, beli yang murah ada ja yg tak puas hati hahaha...

sama jadi mcm adik aku la,  dia biasa pakai hp yang senang segalanya, dari segi touch, kualiti gambar cantik, sekali terdesak sebab skrin hp dia rosak, so pi la beli yg murah, jenama blade ka apa ntah cap china punya, RM248 jajaja, balik rumah, mula la nk bebai2 sebab tak best hahaha....

so kalau xmau jadi mcm ni, jangan try sesuai benda yng mahai, pastu nk downgrade pi beli yg murah, anda akan menyesai hahaha....

ok tu sajalah coretan merapu...bagi mak2 yang malaih basuh pinggan mcm saja, cuba try span scotch brite tu hahaha, confirm rajin jaaaa ^^


 

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...