Wednesday, January 22, 2014

Darah tinggi ketika mengandung pulak...

Hadoooi la...sabaq ja...haritu kan darah aku tinggi...pastu dh ok balik....tau sbb apa? Sbb tak cukup tidoq...tu ja pun...

Pastu selang 2 minggu, naik pulak...tapi kali ni saaaangat tinggi bg seorang ibu mengandung..darah tinggi ni naik masa kandungan aku dah 31 minggu...betul la org kata,lagi besar kandungan, lagi mcm2 masalahnya huhuhu...

.
tengok tu...140/90 kooot...siap kena rehat 10 minit, pastu repeat, jadi 120/90, yang bawah tu tinggi gak...adoooi la...tau puncanya??
.
Stress!!! yaaa aku sangat stress...ada masalah sket, tapi xperlulah diceritakan...benda remeh saja, benda yg aku tak suka, tapi di paksa, memang aku akan jadi stress...dan ni la padahnya huhuhualah...

Yang tak boleh tahannya, aku siap kena naik ambulan pi hantar ke klinik langgar huhuhu..nasib baiklah abah aku ada, dia la tlg amek keta kt klinik desa...

Masa kt klinik langgar tu, kena jumpa doktor...tapi nasib baik masa tu darah tinggi dah turun balik dah...stress sgt...pastu doc pun bg la mc hehehe...tu yg paling best tu, so dapat lah rehat 2 hari.....
.
Pas pada tu, mmg makan kena berjaga2, xleh masin2, daging2, ikan masin suma xleh...ala...sat ja, utk baby gak kan...

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...