Monday, September 24, 2012

Bermulanya Bulan dan Rutin harian yang baru

Dah sebulan aku memulakan keja baru..agak stress keja baru ni...memang bidang yang aku minat, tapi agak terkongkong disitu...hurm tak pa lah, aku anggap ja semua ni dugaan kehidupan, dah keja dengan orang kan, makan gaji soooo mau tak mau kena la ikut kaaan....

So part time aku sebagai shaklee independant dstributer tetap berjalan seperti biasa, cuma aku kena korbankan masa untuk berusaha menyebarkan pentingkan kesihatan diri kita kan...

alamak, rasa macam skema2 lak entry kali ni...hoooi tak lana la macam ni kan....pada follower n silent reader blog ni (ada ka ek?) Hahaha, aku ucapkan thanks banyak2 sebab sudi dok baca blog aku yang tak pemes pun ha...kiranya dah bulan 9 dah ni, blog ni pun dah berusia 5 tahun bertapak di arena blogging...ada info aku share, xdak info hnya merapu hehehe...

sorry gak aku busy, memang masa siang komitmen untuk keja...cuti cuma jumaat saja...tak pa lah, yang penting aku ada masa utk uruskan makan pakai suamiku, tlg urut dan jaga tika dirinya sakit....cuma sekarang kewangan kami agak goyang, disebabkan keadaan gaji aku laa, apa lagi hahaha..gaji di KL dengan di aloq staq bagai langit dengan bumi kooot...so aku kena berusaha lebih...dah jalan tu yang aku pilih...

Memang yang akan kata (sebenarnya dah muak nak dengaq dah) dkt KL taraf hidup tinggi, makan mahal2, dkt cni makan murah, sewa rumah xpayah bayar...heey sampi bila nk duduk dengan mak abah kaan? Makan murah? Memang murah, ayam goreng seketul, nasi putih, sayuq dgn sirap limau baru rm4.50..tapi kalau harga barang macam ubat gigi sama saja satu malaysia kan? Xdak pulaknak dapat harga murah di sebelah utara...betoi dak?ok tu ubat gigi, kalau gula, kt KL sekilo rm2.40,kat kedah pun sama la oii...apa yng taraf lainnyaaa? Tu yang aku pelik kan...cuma dekat sini bebas jem la hahaha...jem cuma kawasan yang byk traffic light saja, bukannya massive jem yang sampai tak bergerak2 tu kaaaan...

so di mana bumi di pijak pun, bersyukurlah dengan apa yang kita pilih...banyak pengalaman yang aku belajaq masa berkeja di KL dan aku sikit pun tak rasa rugi...teringat kata2 kakak aku, keja la kt KL,cari pengalaman, kita jadi open minded...tapi bukan open yang sampai nak melanggar larangan agama, no no no...bila dah ada pengalaman, minta keja pun senang dapat...

yes, aku akui tu...dan aku seorang yang setia pada sesuatu syarikat jika kita give and take...ya la, kalau syarikat asek taaaake ja, bosan kot kan? Faham x? Kalau tak faham ulang balik baca kat atas hahaha....

oklah...rasa lenguh dah nak menulis guna hp ja ni hahaha..apa2 pun, life must go on...kadang kala, rasa give up pun ada...tapi pikir balik, ini dugaan Allah...Allah nak uji aku ni....

ok, thanks for reading =)

P/s = rasa lama dah tak buat giveaway kan...rasa nak buat la sempena blog dah berusia 5 tahun ni ^^...sapa nak joooin ^^

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...