Tuesday, November 18, 2008

Dunkin Donut vs Big Apple

emmmm dua situasi yang berlainan ini menyebabkan aku mencari perbezaan di antara dua jenis donut ni antara dunkin donut dan big apple..

Situasi 1
Hjg mgu lepas,aku ada g temankan nedy ke pudu n lepak2 kt hotel puduraya (fuyooo lepak di hotel) ahahaha nedy yg sponser...apa sbb?tny la nedy ahahaha..so aku ada la beli donkin donut 6 bijik..kononya nnt nk mkn2 la kt umah la kan....sekali dh shoping kt alamanda dgn farah n nedy,pi mkn pizza lak,mmg lupa la kt dunkin tuh...sampi kt umah, nedy mkn sushi lak...aku biar la dulu...lewat mlm br aku mkn sushi...dunkin donut???terbiar je dlm kotak tak bersentuh huhuhuhu
pagi tuh,aku bersarapan mkn donut la dgn sushi..aku suh nedy mkn gak,dia takmo...dia kata manis,tak suka...lupa lak,nedy suka mkn benda yg masin...pastu aku pun mkn je la donut tuh...dia dh mcm keras sket la,sbb dh sehari kan hehehe...pastu mula aku rs cm dh tak besh la donut ni...dlm pada tuh,nedy dok bgtau yg dia suka mkn big apple,sbb big apple donut ni mcm kurang padat berbanding dunkin donut...emmm aku pun leh suka dunkin donut sbb anak sedara aku la,depa mmg sgt teruja dgn dunkin donut....bg aku,dunkin donut ni besh la,sbb retu aku mkn big apple dgn pdot,rs mcm kurang padat n berminyak...pdot la kata mcm tuh,aku tau, sbb dia tgh lapaq time tuh ahahahaha

cik nedy yang mempengaruhi aku hehehe
Situasi 2
hari ahad lepas, aku jejalan g tesco mergong dgn pdot...dia la ajak..sbb dia dok asek berkurung ja main game huh....nk ajak tgk wayang pun takmo huhuhu...pastu dia nk mkn donut..so g la beli kt big apple...emmm tgl tak byk jenis dh pun...so aku pilih ice frost(ye ke nama dia?) dengan yg ada almond slice tuh...dia amek yg coklat tuh,dgn yg almond tuh gak...lor,aku bgtau dia,wat pa la amek sama kan,nnt leh tukaq2...pastu dia lari pi byq,mls layan la tuh huhuhu....ada ka ptt dia kata aku ni amek donut yg ada gula atas tu ja, beli kt tepi jalan pun boleh,....adeeehhh haaaizzz,dlm tuh ada cream la..kt tepi jalan mana da cream kt dalam...ahahaha..pastu dia kata lagi,"ceh,donut ni letak susu pekat kt atas,pastu tabur almond" bkn la yang oi,tu white coklat la hihuhihu..so pas aku menikmati big apple tuh,br aku rs,mcm na kenikmatan kedua2 jenis donut ni....bg org jenis mkn nk kenyang mmg akan suka dunkin donut..klu org yg jenis mkn biasa2 jer,yg light2,mesti akan suka big apple...so skrg aku dh suka big apple hehehehe



6 orang yang tak busy ^^:

NuRuL said...

cik lebah yg bz hehe...

best lg big apple kot..sbb topping sgt2 creamy and texture donutnye sgt2 lembut than dunkin donut.

Yeahhh...paling besh donut yg luar dia gule n dlmnye isi milky vanila cream...ntah ape ke namanyer...xingat lak..tp sgt cedap nyum nyum =)

Tp kan xley nak makan bebyk...nnt takotz gemork...bile gemork nnt ada ORANG tuh bising...isk isk cedey..cedey ;D

LMj said...

big apple best lagi la.. sedap mantap... coklat dia pun yummy yummy... mana de ek?

Warnawanie said...

kite suke BIG APPLE!!!
alamak...tetiba rasa nak makan...

mana nak cari malam2 buta nih....
ish ruby la ni.. buat terliuq jer...

LanaBusyBee said...

nurul : ala,mkn tuk lepaskan geram or time mengidam takpe,sbb bkn selalu pun hehehe

Kak Lili : ha tu la,ruby dh terpikat dekat big apple dh hee~~~ akak,kt tesco xtra kan ada...dekat jer tuh

Wanie :sorry wanie,ruby mmg segaja bg wanie terliur pun ngee~~~ ni ruby dh upload pic,bg terliur lagi hehehe

Alyda Ali said...

Akak lebih suka big apple lak skrg..lps diperkenalkan baru2 ni...sbb big apple cm lembut skt dr dunkin donut...apa2 pun ikut selera masing2 la kan hehehee...

yesterdayrising said...

windu kat nedy ar..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...