Tuesday, August 18, 2009

Di mana kesedaran itu??

Masa : Waktu pagi
Tempat : Dalam baby blue ^^
Destinasi : Ke KLN

Siaran radio hot.fm tengah berkumandang.
Topik perbincangan ketika itu ialah mengenai H1N1..
Ada seorang pemanggil ni mengadu dekat hot.fm

Pemanggil lelaki : sesetengah masyarakat malaysia ni masih lagi ( belum sempat menghabiskan kata2, di sampuk oleh seorang gadis di dalam baby blue)

Gadis 1 : Xdeeeeeeeee kedesedaraaaaaaaaaaaaaaaaaan!!! ( menjerit dan emo >.<)

Sambungan dari pemanggil lelaki tadi : xde kesedaran..bila saya pakai mask di shopping2 komplek ke kan, ada orang pandang sinis jer. pastu ada yang gelak2. pelik la minded rakyat malaysia ni..

Gadis 1 : ha kan...meluat la tau bila kita prevent, pastu pandang2 semacam...Semalam, lelaki tuh, tengok akak sampi terjojol kepala kt tingkap keta dia nk tgk, sbb akak pakai mask..eeeee ntah apa2...

Gadis 2 : ha tu la pelik...tapi rini akak x pakai mask ke?

Gadis 1 : errrr.....errrrr.....

Ahahahahaha....ala korang leh agak kan sapa perbualan di atas tu hehehe... Sekarang aku dah lega dari selsema..Alhamdulillah.. Tapi setiap hari, aku amek multi vitamin...timbul kesedaran nk mkn multivitamin ni sejak aku selsema retu la, taaaaaaaaakut huhuhu... Alhamdulillah dah ok dah..tiap2 pagi amek multivitamin tu, siap ada extrak ginseng, so aku bertenaga ja nk buat keja yang baaaaaaaaaaaanyak gila huhuhu...tak monang tangan eden huhuhu...

Ni la multi vitamin yang aku beli ..ada estrak ginseng..harganya RM35 kot 30 biji..Money is nothing for your health right, money can buy a medicine,tapi xleh beli nyawa kan huhuhu

Aku memang seharian kt opis tak pakai mask pun rini ,lemas la, boleh jer nk pki Biomask tuh, tapi malas la...lagipun selsema aku dah ok, so xde la nk jangkit2 kt sapa2 dah..

Time lunch tadi aku dgn zai pi lunch kt alamanda..sebenarnya, nk g pos barang, lunch lau terus..mula2 aku nk pki la Biomask tu, pastu sekali pakai, mcm muncung lebih, macam pelik,aku gelak2 dengan zai, pastu terus xjadi nk pakai sbb mcm longgar2..niat nk g beli baru je la...

Sampai kt alamanda, ramai gak yang pakai mask..bagus la, ada orang juga yang dh sedar...yang aku geram ni, orang lelaki, baya2 aku gak la, pandang2 arah kami (zai je yg pakai mask) pastu gelak2...ces2..hampeh..pastu zai kata " ruby tau, zai jelir lidah kt derang ahahaha " agagagaga ;D sempat lagi zai, memang la depa x rasa kena ejek dari zai, sbb zai ejek tengah pakai mask ahahaha..mana nk nampk kan hehehe..adeeh zai ni ;D

aaaaaaa mana nak cari mask yang ikat2 tu ek? aku g cari kt watson , stock sold out, adeeeeh. depa pun satu, pi la beli stock banyak2 sure laku huhuhu...

ni la rupa Biomask tuh...dia dlm paket, dalam paket tu siap ada ubat yang bg tahan kering tuh, adeh apa benda ntah, xtau aku..

p/s : heary, aku dah pos dh biomask ni kt hang td, aku pi pejabat pos tu, pos brg kt hang dgn kt tokwan hehehehe..nnt depa mesti jeles tgk hang pki mask lain dari lain hehehe

1 orang yang tak busy ^^:

yesterdayrising said...

anak murid aku jeles la..hehe,aku pkai topeng ninja..hikhik.mekasih

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...