Monday, March 30, 2009

Entry Yang ke-100

Hihuuu...ni entry yg ke-100 aku, xsangka dah berbloging dari tahun 2006 @360 yahoo, 2007 until present @ blogspot...Tima kasih pada reader aku hehehe...Xde la info sangat, blog aku ni just aku tulis apa yang aku suka hehehe....

hurm, dah masuk 3 bulan aku tak balik kampung...mak pun dah dok sms tanya bila nk balik..adik aku pun dh sms rindu2 dah huhuhu..mayb tgh bulan ni aku balik kg la kot Insyaallah...Aku dok rindu gak kat pdot ni huhuhu..rindu suma la..rindu kat ishak hafiy, dah g jumpa dia dah mgu lepas, puas dah cium2 ishak hehehe

Ishak Hafiy


Pdot

Amer Munawer

Ahahaha..pic yang paling last tak leh blah, ada ke aku rindu kt amer munawer? hehehe, tapi a'a aku sangat merindui dia walaupun tak penah berjumpa..bila aku rindu jer amer, aku akan dengar lagu dari ruffedge yang dulu-dulu huhuhu...apa la agaknya amer tengah buat ek sekarang??

Hancock Dalam Ingatan (T_T)


Huhu...ari sabtu retu adalah hari last hancock bersama dengan ownernya..hari Ahad dia dah kena jual dah sebanyak RMxxxx huhuhu rahsia (takut nnt kena marah sekilo dgn pdot huhuhu)...So sekarang ni Hancock dah bersama dengan owner barunya...hurm, byk kenangan Beelicious dgn Hancock tau huhu..xde lagi la papa musang n mama musang huhuhu...aaaaaaa i'm gonna miss that day wit hancock huhuhu...Adeeh emo lak aku ahaha, id hancock sebenarnya dah di jual..tuan lama dia ada je lagi..dia dok tgh pk nk pki id apa lak tu kan...kita tunggu saja kehadiran dia ek hehehe....

I need YOU now!!


I need YOU now!!...YOU tu di tujukan khas buat buah2 durian yang sedang di jual di tepi-tepi jalan ahaha...aaaaaaaa gila la, dari minggu lepas lagi aku teringin nk makan durian..Siap sms tanya abah aku durian kt kg harga brapa, dia kata sekilo dalam RM7-8 huhuhu,mahal kan....

Semalam masa aku tengah main game, aku rasa teringin giler nk mkn durian..aku dah siap ajak kak ela g beli durian dah, time tuh dah pukul 11.30 mlm dah huhuhu..kt kepala aku ni, dok pk durian jer, kt hidung aku ni, asek bau durian jer aaaaaaa.La ni pun aku rasa mcm nk makan durian aaaaaaaaaa tolong2, pas balik keja ni, aku mesti beli durian walaupun sebijik huhuhuhu...nk balik kg lmbt lagi la huhuhuhu...alamak, tetiba aku rasa macam bau durian la kt opis ni, ke aku sorang je yang bau ni? huhuhhu

MTest oh Mtest

Hari sabtu yang lepas, aku mengalami pengalaman yang zzzzzzzzzzzzzzzz ahahaha..Kemain lagi mlm sebelum exam, aku dh bgtau geng2 yang main game ran aku nk off awal sbb nk tdo awal, sok ada MTest...Then mmg aku tdo awal la...

aku bangun lam kul 5.30 pagi mcm tuh, sbb ada benda yang aku nk tengok2 sket, orang kata, membaca di waktu awal pagi senang masuk (tapi dh last minit,ok ke? ^^) Then kul 7.30 pagi aku dah kuar umah, berbekalkan nasi lemak dan air serta peta, aku membawa kereta dengan penuh hati2..oh ya, tempat exam aku kt sekolah men seri titiwangsa, dah puas aku wikimapia dan google earth dah, siap print lagi map...exam start kul 9 pagi..ye la, mn tau sesat ke, so kuar la awal2 kan...

then smpi jalan kt lebuhraya sebelah carefour sri petaling, aku ingt kak seli dah ajar aku, naik lebuhraya Putrajaya-Kuala Lumpur...Then dengan confiden aku naik la satu lebuhraya ni, adeeh, sekali dah naik Putrajaya-KLIA la zzzzzzzzzz....aku dah salah la....ala mcm na ni? Aku dah gelabah time ni, sampaikan aku tutup radio sbb nk fokus bawak keta huhuhu, seb bek awal pagi keta tak banyak..So aku bawak jer, baru kul 8 pagi..adeeeh jauh la plak aku rasa...aku kuar ikut putrajaya, then seb bek aku fimiliar gak jalan kt putrajaya tuh huhuhu, mmg berpandukan signboard 100% la...aaaaaaa aku mmg mcm ni, mana leh nk bawak keta n tgk signborad sama, aku perlukan co-pilot huhuhu...

last2 sekali, aku kuar jalan yang sepatutnya, n patah balik ke lebuh raya dekat carefour tuh, aku terus jer,then sampi la jumpa signboard jalan tun razak, kepong...confiden je aku ikut ctu, time tuh dah pukul 8.40pagi dah huhuhu..sempat ke ek?aku bawak keta mmg bergegar la stereng, adeeeh laju sket jer(110) dh bergegar stereng zzzzzzzzz..aku amek masa lama kt putrajaya la, jauh giler nk pusing balik huhuhu...

then ikut jalan tun razak, kepong, uish mmg dekat je la, then dah jumpa jalan tun razak, tapi aku lost plak, aku nk ikut jalan mana ke titiwangsa ni?adeeeehh...aku call kak seli, dia la penyelamat aku..sorry akak kaco akak di pagi hari jadi akak dan di hari akak selamat melahirkan akma ^^..berpandukan maklumat yang kak seli bgtau aku, akhirnya, sampi gak aku kt sekolah men keb seri titiwangsa tuh...

haaaaaih, time tuh dh kul 9.10 pagi dah...cari parking lak adeeeeeh, last2 aku dapat masuk jwb exam kul 9.15 pagi, memang penat giler aku rasa huhuhu...duduk jer kt kerusi, aku bukak paper aku, adeeeeh paper math, dlm ms 15 min 30 soklan, mana sempat nk jawab ni adeeeeh...then aku main congak2 jer kt kepala aku huhuhu...nafas aku pun tak henti2 mengambil oksigen huhuhu..mmg rasa mcm zzzzzzzzzzzzzzz..pas tu, aku jawab paper yg lain dengan tenang dah...haaaaih.

Alhamdulillah, aku selamat gak sampi dan amek exam...dah abeh exam, aku sms kak seli bgtau dia aku sempt jawab exam and wish happy besday kt dia, then dia reply " saya dah kt labour room ni", waaaa akma mayb sama besday dengan mama dia hehehe gxgxgx akak....

tu la ruby, masa orang bawak g jalan2, pakai iiiiiiikut jer, bukan nk perhatikan jalan ke, hafal jalan ke, dah jadi mcm ni, baru nk gelabah huhuhu...at least skrg ni, aku dah tau jalan dah yeaaay ^^


ni la sekolah n tempat aku amek MTest...

Wednesday, March 25, 2009

Perfume

Jom kita bercerita mengenai perfume....Sebenarnya terpengaruh dengan ell, dia ada wat entry pasal perfume ni la....Bagi aku kan, perfume ni, akan dapat meggambarkan keadaan @ situasi @ kenangan lama hehehe...masa sekolah menengah dulu ,aku pakai perfume yang body spray Impulse tu, yang kaler hijau tuh, so aku akan teringat zaman2 aku ting 4-5 di sekolah teknik balik pulau hehehe (seperti pic di bawah)


Then masa aku masuk matrik, aku pakai perfume Happy Clinique...Mahal perfume ni, tapi ingt aku beli ke ahahaha,xde maknanya, akak aku yg bagi hehehe...aku pakai time yang special jer, mcm outing ke hehehe (xdating sbb xde pakwe time ni huhuhu)..Hari2 biasa aku pki perfume avon jer hehehe..

Then aku masuk utem, aku g umah akak aku, dia bg perfume aigner Clear Day lak...ahaha asek dpt free perfume jer...akak aku bila dia rasa tak besh or sama dgn orang lain, dia sure xmo..so aku la menjadi mangsa menerima dengan rela perfume yg dia tak nak...di samping tu, aku still akan pki perfume avon gak..yang nama Blue for her tuh...
aigner clear day

Avon - Blue for her

Then masa dah kerja ni, aku pki perfume yang tiru ala2 bodyshop tuh, nama apple blossom..sedap gak bau dia..ala yg roll on tuh hehehe...Janji wangi..Perfume avon memang akan sentiasa menjadi pilihan aku la..sebab dia wangi n mampu aku nk beli ahahaha,yang menjadi pilihan aku vanila musk,bau mcm aiskrim vanila nyum nyum nyum >.< ..Pastu ada la aku g jejalan dgn kak seli kt midvaley, perfume adidas tgh buat promotion...dpt pouch...aku bkn nk perfume tu sebenarnya, tapi nk pouch tuh hehehe..beli dua sekali,bg pdot satu, aku satu hehehe...tgk tuh, tak luak pun perfume adidas tuh ^^
adidas - tropical passion

Avon - Vanila Musk

Then skrg ni, aku tgh pki perfume one drop perfumes tuh..byk gak la aku beli, 3 kotak yg pempuan, satu kotak tuk lelaki (tuk pdot la ^^)...yang kotak kaler hijau, bau dia aku tak berapa suka sangat, so aku dh byk sedekah kt adik n sepupu2 aku hehehe...

faberet aku yang kaler pink tuh, bau dia soft2 gak la..tengok dah byk berlubang kan hehe..aku ni plak, jenis klu suka bau tuh, pakai bagi abeh dulu, then dh abeh baru tukar yang lain...mmg tuh style aku hehehe...
Then perfume yang mahal, yang aku pki time special jer ialah perfume BVLGARI essential rose..adeeeh, perfume ni, aku dipaksa dan rela tuk belinya ahaha...akak aku la, dia dh beli perfume ni, then sama dgn mak datin kt sebelah opis dia,pki sama bau ahaha...so dia tak mo, dia jual yang ni kt aku....seb bek leh byr 2x kt dia ahaha...dah la 25ml jer pun perfume BVLGARI nih, tapi harga dia aigoooo......omo omo.....Sekarang aku tengah aim perfume bodyshop Aqua Lily nih, bau dia bg aku fresh n soft jer...pas abeh suma perfume one drop baru aku nk beli yang bodyshop tuh...aku tak suka nk beli byk2, kang tak abeh pki pun huhuhu...baik guna satu2 jer, berjimat hehehe..
perfume oil?? or

spray ni??

Mari belajar Short Form dan Maksudnya

ahahaha...kali ni aku nk sampaikan ilmu short form...short form ni selalu digunakan ketika aku bermain game, dan aku mengaplikasikan di dalam kehidupan seharian aku..So meh la sama2 kita amek tau...tak mau tau dah la hehehe

1. afk = away from keyboard <----- tapi selalunya org akan selalu kata org yg afk ni org yg malas...Penggunaan ayat " Asek afk je la ko ni"

2. gx @ gxgxgxgx = congratulation or tahniah <----ahahaha ucapan bila up lavel or kita dapat sesuatu yang membanggakan

3. bb = bye bye <---- selalunya bila dah nk offline game...

4. GM = game master

5. noob = orang yang baru @ orang yang tak tau apa2.Contoh penggunaan ayat "Ko ni nama jer high level, tapi noob giler bila leveling" ahahaha

6. fc = fly card <---- kad yang digunakan untuk terbang kepada kengkawan kita

7. ross = necklace yang nama ross <---- mempunyai kuasa exp

8. pt = party <---------- kumpulan untuk leveling

9. zzzzzzzzzzzzzzz <----bkn maksudnya nk tdo, tapi ibarat mcm malaih la nk ckp ahaha..Contoh penggunaan ayat " Aku kan pandai" (bila kawan puji diri sendiri), ada yang akan balas "zzzzzzzzzzzzzzzzzz" ahahaha

10. oye <---- maksudnya mcm suka la...menggambarkan perasaan suka

11. np <----- no problem

Hurm tu je la kot...klu aku terguna bahasa game tuh, paham2 je la ek hehehe

Check Lokasi Exam MTest KPLI


Ha korang...dah boleh check dah MTest nk kena exam kt na...
Klik link ni...Hari Sabtu ni Mtest...So gud luck ek tuk sapa yang nk amek MTest tu...Termasuk la aku hehehe...aku mintak exam kt cni cheras jer, sekali kena sampai ke Sekolah Menengah Keb. Seri Titiwangsa...Haaaaih, jenuh gak aku dok google earth hehehe...Kuar umah pun kena awal la haaaaaih

Thursday, March 19, 2009

Demam Ranonline

Bersama kawai di Shibuya..Kak seli, kawai maksudnya comel kan dlm bahasa jepun

ahahaha..poyo jer kan tajuk hehe..hurm disebabkan cuti sekolah yang bermula minggu lepas (dah start sekolah balik dh baru nk update huh), my rosso <---- syarikat yang kelolakan ranonline ni telah mengadakan event double experience dan 1.5 experience... so tunggu apa lagi, inilah masa untuk aku naikkan level character game aku tuh ahahaha...2 minggu tuh..besh gak la kan...dari id aku level 133 sekarang dah 143 yeeehooo...ingt senang ke nk up level byk mcm tu sekali...tapi aku main game, mmg mcm into the game dah la hehehe...mmg rush la...dah abeh cuti sekolah pun ada event lagi, sempena aniversary ran online yeeeeehoooo...siap dapat award dari PC.com Best Local MMORPG (massively multiplayer online role-playing game ) waaaa gxgxgxgx<---teringat plak masa belajar game development dgn en Naim dulu hehehe...

Aku siap subscribe weekly celcom broadband...Kena bayar RM20 seminggu..ok la tuh kan...daripada aku subcribe daily broadband kena sehari RM6...Aku start leveling tanpa henti dari hari jumaat malam sehingga hari sabtu...haaaih, dah mcm apa lagi dah aku nih..tapi kepuasan character game aku dh level tinggi tu, memang berbaloi ahahaha...tapi lum cukup tinggi lagi level berbanding id hancock yang dah 17x tuh hehehehe

beelicious dengan hancock...shadow staff yang baru dan bow baru gak tuh...

Seronok sebenarnya main game ni...aku leh jumpa pelbagai ragam orang dan manusia..penah gak aku nangis sbb main game nih ahahaha emosi ntah apa2,pastu gelak la balik kan...tapi lebih byk tawa la dari duka...<-----ceh mcm berlakon drama lak agagaga....So sapa yang nk main sms dengan aku, memang susah sket aku nk balas, sebab aku sibuk melevelingkan character game aku ni hehehe...kekadang aku pejam mata ja, aku nmpk Beelicious dok heal orang pastu tetiba mati kena kill, ahahah,smpi masuk lam mimpi tuh hehehe...

Wednesday, March 11, 2009

video

waaaaa chumelnya video clip DBSK ni hehehe....

Tuesday, March 10, 2009

Aaaaaaaaa takut......

Korang pasan tak??? entry aku asek tajuk aaaaaaaaa je kan ahahaha...tapi tu la perasaan aku hehehe...aaaaaaaaaa kali ni aku takut...di kala ke'busy'an yang melanda, aku dok teringat kisah itu huahuahua.....so aku update la...aku takut sebenarnya....

Alkisah takut ni bermula, apabila aku tengah sibuk main game weekend baru2 ni, ye la cuti 3 hari kan, ada event 1.5 exp lak tuh, jadi aku melevelingkan id Beelicious supaya dia tergolong di dalam golongan high level hehehe...Yang aku takut tu kan, spear a.k.a tongkat yang aku guna untuk heal member2 lain terdrop masa tengah leveling waaaaaaaaaa..ada pker dari sekolah PH mai kill kami tengah leveling huhuhu...spear tuh +7 tau (maksudnya defend kuat dan power attack)..aku lak satu, tak on pet...time tu gak ,aku leveling sambil mata aku tengok tv huhuhu...macam na tuh??

aaaaaaaaaaaaa....bila aku cita kt pdot (sbb pdot yang bg aku pki tongkat tuh), dia kata "malas nk pikiaq,nnt sure min marah dia..sbb tu min punya" aaaaaaaaaa...takut min marah...aaaaaaaaaaaa, mcm na ni??? aku bagitau kt pdot jgn bagitau kat min,aku nk cari balik yang lain, pastu aku nk tambah sendiri kat tongkat tuh..ada member aku jual tongkat mcm tuh gak, tapi 0+ je la, mahal nk mampus, 1m ( 1 million ran gold) huhuhu...

nampak tak tongkat yang macam rerama tuh...+7 tuh...ssh nk dpt +7 mcm tuh huhuhu....

ni lak adegan kali terakhir aku menggunakan tongkat tuh kt b3 huhuhu...sedar2,tongkat dh takde huhuhu...aaaaaaaaa takut2..takut sbb org punya, padahal aku dah beli pet skill prevent item drop, tapi aku lalai...aku cuai...aaaaaaaaaa dan aaaaaaaaa lagi huhuhuhuhu

Saturday, March 7, 2009

Bengong la haaaaaih

Menci tul aku pagi tadi...haaaaih asek menci2 ja nih...rini ada bowling tournament anjuran opis aku kt alamanda..aku la yang berhempas pulas bersama-sama ubai untuk menjayakan aktiviti ni...sbb tu la jadi busy ja sejak dua menjak ni...

ok2 berbalik cita pagi tadi, aku punya la siap awal2, nk pi alamanda kul 7.30 pagi...aku dah intai2 kt tingkap tengok Baby Blue, hurm kena block dengan keta lain (double parking)...hurm, xpa la,aku leh tolak satg, sbb ada ruang tuk aku tolak keta tuh ke depan....

elok aku sampi jer kt Baby Blue tu, aku dah bersiap sedia tuk tolak keta yang blocking tuh...eh awat berat sgt keta ni (proton saga)...sekali kan, owner keta tuh tarik hand break...oit oit oit, dah block tuh, awat la pi tarik hand break, free je la kan sng...bengong tul la...

pastu ubai dah call aku tny kt na...aaaaaaaaaaaa tensen aku dengan keta tuh...aku tengok org kt sekeliling aku xdak org lagi...ya la, awal pagi, sapa nk kuar lagi kan huhuhu....aku memang dah mati akal dah..pastu hafiz call aku...aku pun critakan masalah aku, dia bagi idea suh bunyikan hon...aku wat gak idea tuh, walaupun mengganggu orang di awal pagi kan ahahahaha...

last2 idea tuh menjadi, ada pakcik ni nampak aku huhuhu...aku pun mintak la tolong dia tuk tolong kuarkan keta aku...memang ada ruang sket kt belakang tuh, tapi boleh kuarkan keta dari belakang je la...haaaih lupa lak nk amek pic situasi nih sbb gabra sangat dah huhuhuhu...pakcik ni pun terkial2 gak nak wat, kalau aku lagi la huhuhu..wife pakcik ni siap mai tolong instruct sekali(tengok pakcik tu, terus aku tingat kt abah aku huhuhu, kalau abah yang buat sure cepat ja leh kuar, sbb abah teror)

last2 ada sorang bro ni mai tanya napa...aku pun cita kt dia...dia lak yang try wat...memang susah gila la...last2 leh gak, memang sipi2 ja keta aku tuh dengan keta belakang n keta yang block tuh...silap sket memang calar lagi la aaaaaaaaa, tapi seb bek bro tuh terer, memang terer la hehehe...thanks ek bro...pastu memang pecut je la aku g alamanda huhuhu...berlari-lari remaja dah, bukan lari-lari anak lagi dah aku kt alamanda tuh hehehehe...

P/S: patut la epy, chek n the geng pindah umah teres kan, xdak lagi mengalami masalah mcm aku huhuhuhu

Friday, March 6, 2009

Aaaaaaaa benci la mcm ni huhuhu

Napa menci2 nih? PMS?? PSM??? Oh no bukan hehehe...aku menci bila Baby Blue tercalar tanpa di sedari, dan dia tercalar BUKAN di sebabkan kesalahan dan kelalaian aku, dia tercalar di atas kelalaian org lain huhuhu..
Sejak dua menjak ni, aku memang la busy tahap nk ushar blog pun tak sempat ,apatah lagi meng"update" blog aku huhuhu..kuar ja dari opis, dalam keadaan yang sangat penat, muka dah macam ulat dot dot dot (hana n nedy tau la ;D) , kepala dah berdenyut2 <---- banyak pk keja apa yg lum siap lagi, sampai ja aku kat Baby Blue (parking di tempat fav la), ada kesan calar dan side miror pagi tadi tak berlipat, eh skrg dh berlipat, rupanya2 ada orang tercalarkan Baby Blue ni haaaaih...klu polish (betul ke eja mcm ni) lum pasti leh hilang huhuhu....haaaaaih..Baby Blue br jer berusia 4 bulan, tapi apa kan daya....
ni calar yang aku kata "eh parking leklok pun calar ke haaaaih"

ni calar yang memang tak sedar...xmo la kaler merah2, dah biru tu biru jer la huhuhu

gurisan ni yang paling wat aku terguris hukhukhuk...memang masuk dalam,polish pun tak ilang huhuhu..pastu aku memang tak parking kt tempat tuh dah huhuhu



br pas basuh n polish..tapi tetap meninggalkan kesan calarnya huhuhu

Tag cari gambar di dalam folder



yeah tag time...wanie main tag2 yer hehehe..ok2, ruby baru free, n rasa macam senang nk buat tag ni hehehe..ok2 mari kita mulakan....
Syarat2nya ialah
1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4.Put the picture on your blog and description of it.


tadaaaaa...pic me n my frenz kt utem(sorry wanie,xtercapai apa yang wanie nk tgk hehehe)..ni time seminar kerjaya utem bersama-sama kengkawan aku yang memang sangat besh!!..dari kiri farah a.k.a fawa (tudung pink), ajue, nedylicious hehehe, hana michi n me ;D..time ni, ya ya aku still kurus lagi, sbb tiap petang g jogging di taman reakrasi sambil mencuci mata...alamak tingat lak time tuh huhuhuhu.....
macam lengang je kan, byk kusi kosong, mcm takdak orang kan, tapi sebenarnya tu time makan, kami awal lagi dah abeh makan hehehehe....
Alamak, aku rindu la kenangan ini huhuhu...ketika aku, nedy n hana berangan untuk menjadi tutor di utem dan menjadi kawan kepada lecturer kami ahahaha...dan kami juga berangan untuk membuka kedai makan yang berasaskan telur, seperti telur goreng, murtabak megi, telur masak sambal, telur mata kerbau dll <----- adalah di sebabkan menu utama kami di umah sewa hehehehe
Apa lagi nk describe ek,hurm, kelima-lima gadis di atas belum berkahwin tapi rasanya suma sudah not available lagi hehehe...sapa yang akan not single n not available dulu ek???kita tunggu saja jawapan ituuuu....

Oklah...mari aku tag 6 orang yang menjadi mangsa tag ini hehehe
1. kak seli
2. kiah
3. epy
4. heary
5. zai shiii
6. cookey

Eh apa ni???

Hurm.... MSDN Flash Developer Newsletter??
tengah aku dok click2 link, terjumpa la satu link nih...menarik gak...aku pun tak berapa tau pasal ni..keyh, jom kita baca sesama lam bahasa omputih hehehehe

A Great Developer Resource: All of Microsoft's Developer News in One E-mail

MSDN Flash delivers critical developer news to you in one information-dense, compact newsletter. Stay up to date with the latest development news from Microsoft by subscribing today. Learn about the latest resources, SDKs, downloads, partner offers, security news, and national and local developer events. Every other week you'll get an e-mail containing pointers to all of the new articles, samples, and headlines from MSDN Online, the MSDN Library, the Knowledge Base, the Developer Centers, and other Microsoft Web sites. In addition, look for announcements of Microsoft and industry events, training opportunities, chats, and webcasts.

Get the Developer News You Want with the Customizable MSDN Flash

Whether you're a new or long-time subscriber, customizing MSDN Flash is easy. Just visit the MSDN Flash customization page (if you're not a subscriber, you'll be asked to subscribe on the way). From there, you can check which sections of MSDN Flash you want to receive, and your next issue will include all the headlines for that section. Clear the check boxes for the sections you're not interested in, and you'll receive only the top story for those sections.

If you're an MSDN subscriber, or interested in news for students or public sector software developers, make sure you check the boxes for MSDN Subscriber Benefits, Student News and Resources, or Government Resources.

Owh mcm tuh...paham dah hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...